avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cand am dreptul la concediu?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cand am dreptul la concediu?

Sunt angajat din data de 29 noiembrie 2011 si as dori sa stiu cand am dreptul la concediu?De la serviciu mi s-a spus ca am dreptul
la concediu abia in luna iunie si as dor sa stiu ce se intampla cu ziua de concediu din luna decembrie care ar trebui sa beneficiez de ea?As putea sa o cer acum in luna ianuarie sau februarie dat fiind faptul ca anul 2011 s-a incheiat , sau as dori sa stiu cum mi-o pot lua si pe aceea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 22 Ianuarie 2012
Codul Muncii nu mai conditioneaza acordarea CO dupa ce ati desfasurata activitate o anumita perioada de timp ... CO se paote lua si la o luna dupa data inceperii activitatii .

CO se acorda proportional cu perioada efectiv lucrata intr-un an calendaristic ...

Pentru 2011, aveti dreptul la Co pentru perioada 29.11 - 31.12 .. daca nu ati efectuat acest CO, atunci angajatorul este obligat să va acorde concediu, până la sfârşitul anului, potrivit art.146 alin.3 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat laura63 laura63 Buna ziua, Poate beneficia de plata pentru concediu neefectuat o persoana care lucreaza in invatamant, a nascut in luna mai si nu a avut pana atunci de ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna ancady2003 ancady2003 Din 01.08.2011 sunt angajata la o soc.privata. mi se spune ca am dreptul sa-mi iau concediu de odihna abea in anul 2013, sau dupa ce implinesc 11 luni in ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna olguta79 olguta79 O firma este obligata sa acorde concediu de odihna unui salariat care a fost angajat in perioada mai 2012-noiembrie 2012 , tinand cont ca desfacerea ... (vezi toată discuția)