avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum se calculeaza despagubirea proprietarului de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum se calculeaza despagubirea proprietarului de bransament gaze?

Stau intr-o curte comuna cu 3 familii.
Prima familie s-a racordat la gaze in 2002 platind lucrarea stradala 1500 dolari(aducand teava de la 3 curti distanta), au mai tras si altii de pe strada de la el.
Cea de a doua familie din curte s-a racordat anul trecut (2011).
Vreau sa stiu cum se calculeaza despagubirea prorietarului de bransament gaze?
Cui platesc de fapt? si cat la suta?
daca au trecut 5 ani de la bransarea primului, mai platesc despagubirea?#-o
Va multumesc!
Car3men a scris:

Nuuuu, in niciun caz nu trebuie sa le dati cate 750 dolari!

Suma achitata de primul fiind de 1500 dolari, se presupune ca daca, toti cei 3 proprietari la momentul respectiv va faceati bransamentul la gaze, atunci fiecare ar fi suportat o cota parte. Astfel 1500 dolari se imparteau la 3, rezultand o suma de 500 dolari de proprietar.

Deci, parerea mea este ca, la acest moment dvs. ar trebui sa datorati suma de 500 de dolari impartita in mod egal intre cei 2 proprietari.

... hm... sper sa nu gresesc...

Evident ca aici si aici mai pot interveni anumite discutii... in functie de distanta pe care o aveti fata de bransamentul comun... cat din suma respectiva ar fi trebuit sa o suporte in mod exclusiv primul proprietar si cat ar fi investit pentru folosinta comuna... etc.

In cazul asta primul si-a scos investitia si a iesit si pe profit ca din strada au mai tras si alti vecini.
1500$ erau doar sapaturile pe strada pina in fata portii. Nu cumva e un joc piramidal? eu fiind ultimul nu imi recuperez investitia .....
Nu cred ca poate cineva de aici sa va spuna ce suma e corect de platit.
Dvs. va trebuie avizul de racordare de la proprietarul de drept al tevii de gaze.

Eu zic sa mai discutati odata cu el, poate intre timp si-a mai recuperat din investitie de la ceilalti si va cere mai putin. O sa-i cereti acel aviz de racordare, si se poate mentiona in el ca proprietarul a fost despagubit si nu mai are alte pretentii ulerioare.

Vreti mai mult decat atat mergeti la un notar sa puna in scris acest acord in care platiti pretentiile, dar veti mai plati pe langa suma si diversele taxe.
@alexterra

Ma uimiti prin mesajele dv in sensul rau.
eu fiind ultimul nu imi recuperez investitia

mesajul asta ma lasa fara cuvinte.Cum iti recuperi inventitia?Care investitie?ai facut dumneata vreo investitie?

Vecinul a facut investitia si din cauza asta va cere bani.
De unde stiti ca data 1500 euro pentru bransament?
Daca doriti sa va conectati rugati-l sa va dea informatii refereritoare la costul initial pe care el l-a platiti.Daca ar avea si facturile ar fi si mai bine nu pe vorbe.
Apoi ar trebui sa va explici de ce aveti atat de dat sau sa stiti dv cati s-au conectat dupa strada la el.
Presupunand ca era doar dv 3 calculul era cum v-a spus domnul de mai sus.

Adica atunci cind s-a conectat primul trebuia sa ii ceara 750euro.(1500/2)
apoi cind venea cel de-al 3-lea adica dv trebuia sa va ceara 500 euro(1500/3) iar cei 500 euro trebuia sa ii imparta cu cei dinainte.

Din moment ce ce v-a cerut doar 1000 lei adica 250 euro insmena ca omul a fost de treba si a scazut ceea ce a primit de la ceilati vecini adica cei de care spuneti dv aici:au mai tras si altii de pe strada de la el.

Presupunand ca dv sunteti ultima persoana care se racordeaza la teava aia de gaz de 1500 euro asta ar insemna ca toti cei racordati la teava aia sa platiti toti aceeasi suma.

PS:
Dumneata iti recuperezi asa zisa"investitie" prin faptul ca o sa aveti gaze caldura si la ce vreit dv sa mai folositi gazelele alea.
Pe langa teava aia comuna pentru care trebuie sa platiti la vecinul os a mai platiti si teva dv adica aia care o sa va conecteze de la teava adusa de vecina pana in casa al dv.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
unlocatar, utilizator
Va multumesc pentru raspuns.
Au fost cel putin 5 persoane de pe strada (nu din curte).in curte suntem 3 adica pana acum cu tot cu el am fi 9 .De fapt nici el nu a facut investitie... a vrut caldura in casa (dupa spusele dvs) .
Mai intreb o data in baza carui act fac eu plata?

Aveti in fata Dvs. o tranzactie intre 2 persoane fizice.
Deci aveti doar 2 modalitati de rezolvare:
1. un act de mana sub semnatura privata in care sa stipulati ca platiti suma x, si el nu mai are alte pretentii. Va costa 2 coli A4 si un pix.
sau
2. act notarial. Va costa taxele notariale.

Vreti sa apelati la justitie? Se poate si asa, dar nu veti avea acces la teava in urmatorii minim 2 ani, si costurile vor fi din ce in ce mai mari, si nu mai mici

Alte discuții în legătură

Obstructionare racordare la reteaua de gaz metan del_gf del_gf Doresc sa-mi instalez o centrala termica si pentru aceasta trebuie sa ma racordez la instalatia de gaze naturale din scara blocului. Aceasta este realizata de ... (vezi toată discuția)
Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de ... bros bros Poate sa-ti ceara vecinul orice suma de bani daca solutia de bransare la gaze pentru casa ta este din bransamentul lui deja existent? Vecinul este ... (vezi toată discuția)
Acord bransament gaze drum servitute danc3838 danc3838 buna seara.....doresc sa fac un bransament de gaze dintr-o conducta pe care a tras-o un vecin acum 2 ani si a platit 3000 euro ...dupa un an sa bransat inca un ... (vezi toată discuția)