avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Consecinte accident rutier cu victime
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Consecinte accident rutier cu victime

Buna seara,
La sfarsitul lunii octombrie am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu doua victime in stare destul de grava si doua cu rani usoare.
Una din victime a avut nevoie de o interventie chirurgicala pentru atasarea unei tije la coloana vertebrala iar cealalta pentru scoaterea splinei.
Din cate stiu eu, victimele nu au depus plangere, insa recent am aflat ca pe numele meu a fost deschis un dosar de cercetare penala.
As dorii sa stiu care ar putea fi consecintele.

Va multumesc anticipat
Consecintele in cazul dumneavoastra sunt de ordin penal si civil.
Daca accidentul s-a produs prin nerespectarea dispozitiilor legale,nu este nevoie de plangere ,actiunea penala se pune in miscare din oficiu.
In ce priveste partea civila puteti fi obligat la plata daunelor morale si materiale suferite de partile vatamate.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
ContSters234567, utilizator
Am uitat sa mentionez ca nu eram sub influenta bauturilor alcoolice si in accident nu a fost implicat si un alt autovehicul.
Masina a derapat pentru ca nu am adaptat viteza in curba.

Cat despre plata daunelor, polita de asigurare le va acoperii.
Ultima modificare: Duminică, 22 Ianuarie 2012
ximeo, utilizator
Puteti va intelegeti cu partile vatamate si sa va impacati ,in acest caz raspunderea penala va fi inlaturata.
Intelesesem din surse neoficiale ca in cazul pierderii unui organ, sau daca numarul zilelor de ingrijire medicala depaseste 60 de zile, impacarea partilor nu ajuta cu nimic.
Este edevarat?
Sursele neoficiale sunt nepricepute ,
Infractiunea dumneavoastra se numeste vatamare corporala din culpa , in cazul in care erati baut ,impacarea nu ajuta cu nimic.



[Mesaj editat - daca veti continua sa scrieti doar doua propozitii, una fiind '"angajati avocat", incep sa va sterg mesajele]
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Accident circulatie soldat cu victima impacare la notar Fratzika Fratzika Buna ziua. In urma cu un an tatal meu a avut un accident de circulatie acesta accidentand un pieton pe trecerea de pietoni, victima are peste 60 de zile de ... (vezi toată discuția)
Daune morale accident rutier Allexandru Allexandru am fost victima unui accident rutier,inculpatul avea o alcoolemie de 1,50 in sange,am fost despagubit de firma de asigurari unde avea el RCA si acum el vrea sa ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime - parte vinovata ada h ada h Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: O persoana foarte apropiata a comis un accident auto (incalcase linia continua si s-a ciocnit ... (vezi toată discuția)