avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... normativ pt acordare echipament de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

normativ pt acordare echipament de lucru

Va rog sa ma ajutati cu precizarea unor reglementari legale privind acordarea echipamentului de lucru intr-o institutie publica.:help:Este vorba de personal legatorie sau personal intretinere si reparatii. Conducerea doreste achizitionarea unor halate de lucru pt acestia. Totul este OK din partea tuturor dar trebuie intocmit un referat de aprobare a unui normativ de acordare a echipamentului de lucru (tipul, durata de utilizare, motivul, etc.).
Eu am gasit in legislatia in vigoare precizari privind acordarea doar a echipamentului de protectie nu si a celui de lucru (acesta este destinat mai mult protejarii imbracamintei sau incaltamintei). #-o
Sunt confuza ce anume sa invoc din punct de vedere legislativ la intocmirea respectivului normativ.:(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: alexandradian_a@yahoo.com , utilizator 09:20, 8 Februarie 2010
Exista o Hot.795/1960,un ordin nr. 9 din 1972, directiva Cons. Europei din 30 noiembrie 1989,Legea nr. 95/2006 si altele.
Cu putina rabdare se pot gasi toate normativele dorite.:thumbup:
buna ziua, imi trebuie ajutor in privinta echipamentului de lucru, trebuie sa achizitionez halate pentru femei de serviciu si nu stiu unde la le incadrez deoarece nu vreau la le opresc salariatelor 50% din valoarea , vreau sa fie suportata de societate ( in acest caz este cheltuiala nedeductibila ??) si de unde pot sa iau perioada de folosinta ?
nu s-a intanlit nimeni cu o astfel de situatie?
Buna ziua,
Echipamentul de lucru (EIL) se distribuie gratuit de catre angajatori.
EIL reprezinta totalitatea mijloacelor individuale de protectie utilizate în procesul de muncă pt protejarea îmbrăcămintei personale a muncitorilor împotriva uzurii şi murdăririi excesive. Nu îndeplineşte funcţii de protecţie împotriva accidentelor de muncă şi bolilor profesionale.
In consecinta EIL nu este obligatoriu. (legea nu il impune), doar in cazul politiei, agentilor de paza, doctori, pompieri, etc....unde se cere distingerea acestora. (a nu se confunda un agent de paza cu un politist....etc)
Pt personalul intretinere reparatii trebuie sa achizitionati EIP (echipam. de protectie)Tipul si dutrata de utilizare sunt valabile doar la echpamentul de protectie, nu si pt cel de lucru. Pt EIL nu trebuie nici un act normativ din cate cunosc eu, ci doar un inventar cu tot ce s-a distribuit.
Angajatorii au obligaţia să acorde gratuit EIP atât personalului propriu, cât şi tuturor categoriilor de persoane care desfăşoară activităţi în incinta acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!! plata echipamentului de lucru Alina Alina Alina Alina Buna ziua Am o mare nedumerire si anume exista vreo lege care reglementeaz plata echipamentului de lucru de catre angajat sau se stabileste de comun acord cu ... (vezi toată discuția)
Vestimentatie la locul de munca aura87 aura87 daca angajatorul impune o anumita tinuta vestimentara nu trebuie sa acorde angajatului o anumita suma la un interval de timp pt achizitionarea hainelor, as ... (vezi toată discuția)
Echipament de lucru si de protectie emiha emiha Cum se platesc echipamentele de lucru (salopete, halate) inscriptionate cu sigla firmei? Tinand cont de faptul sunt achizitionate de la o firma protejata.. ... (vezi toată discuția)