avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declaratii firma nou infiintata
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declaratii firma nou infiintata

Buna ziua,

Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana acum, nici un angajat, doar am inmatriculat soc. Trebuie sa depun ceva declaratii acum in 25.01 pt. soc. respectiva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 11:07, 25 Ianuarie 2012
Cand ati inregistrat SC la ORC ati înregistrat obligatii in vectorul fiscal (impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderii, eventual impozit pe salarii etc.).
Una din optiuni este obligatorie impozit pe profit sau impozit pe veniturile microîntreprinderii, aşa că daca nu ati înregistrat şi alte obligaţii, pe 25 ian veti depune formularul 100 , fie cu 0 la impozit pe micro pentru trim.IV 2011, daca sunteti microintreprindere, fie urmaţi regulile declarative de la impozit pe profit.
În cazul în care nu beneficiaţi de un regim derogatoriu de declarare, pentru obligaţiile fiscale înscrise în vectorul fiscal, depunerea dcelaraţiei este obligatorie (completati 0 daca nu aveti operatiune în perioada de raportare).
Nu este vorba despre o microintreprindere. Deci, ar trebui sa depun 112 si 100 cu suma 0. Declaratia 300 nu o depun pt. ca nu am inregistrat inca firma la finante ca si platitoare de TVA, dar can am inscris firma la registru am inregistrat-o ca si platitoare de TVA. Depun 300 sau nu?
Inregistrarea TVA se face la organul fiscal, nu la ORC. Vezi procedura de inregistrare OMFP 2795/2011- CRITERII DE ANALIZÃ DE RISC INREGISTRARE TVA.
SfetcuArabela a scris:


Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana acum, nici un angajat, doar am inmatriculat soc. Trebuie sa depun ceva declaratii acum in 25.01 pt. soc. respectiva?

Va multumesc


Trebuie sa depuneti pana la 25 ianuarie decl 100, pana la 25 februarie decl 392B, decl 101 si o declaratie pe proprie raspundere ca nu ati desfasurat activitate de la infiintare.
Nu depuneti decl 112 daca nu aveti angajati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Microintreprindere - declaratia 094 oviiul oviiul o microintreprindere care nu este platitoare de TVA ,are obligatia sa depuna declaratia 094 (cifra de afaceri) pentru anul 2012 si ce alte declaratii se depun ... (vezi toată discuția)
Depunere declaratii rodia rodia Buna ziua si ,, la multi ani\\" O microintreprindere infiintata in august 2012, a depasit in luna noiembrie 2012 cifra de afaceri de 100.000 euro. In ... (vezi toată discuția)
Firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, In cazul in care am inscris la ORC o soc.com. in decembrie anul trecut si inca nu am inregistrat-o la finante in scopuri de TVA, nu am nici ... (vezi toată discuția)