avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Vreau sa primesc pensia pe card
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Vreau sa primesc pensia pe card

Buna ziua!
Bunica are pensie militara de urmas (suntem din Cluj Napoca), momentan o primeste de la posta, cum se procedeaza pentru ca pensia sa fie primita pe card?
Aceasi problema si cu avem si cu pensia de refugiat. Dorim ca amandoua sa fie virate pe card.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:50, 11 Februarie 2012
Puteti cere relatii la banci : Raiffeisen, CEC BanK, BRD pt situatia dvs.In mod cert trebuie sa mearga titularul sa semneze deschiderea unui cont curent pt a se putea vira pensia.Eu am optat pt a primi pensia asa.
Sanatate si bafta!
1. Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice spune:

Art. 109
(1) Plata pensiei se face, in functie de optiunea pensionarului, prin mandat postal, in cont curent sau in cont de card, in conditiile stabilite prin conventiile incheiate intre CNPP, casele de pensii sectoriale si Compania Nationala „Posta Romana” — S.A. sau, dupa caz, intre CNPP, casele de pensii sectoriale si banci.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica si in situatia celorlalte drepturi banesti pentru stabilirea si plata carora competenta revine, potrivit legii, caselor teritoriale de pensii sau caselor de pensii sectoriale.

(3) Casele teritoriale de pensii si casele de pensii sectoriale transmit lunar, la domiciliul beneficiarilor din Romania, prin Compania Nationala „Posta Romana” — S.A., taloanele de plata a drepturilor prevazute la alin. (1) si (2), indiferent de modalitatea de plata pentru care au optat beneficiarii acestora.

2. - Mergeti la Casa de pensii si faceti o cerere de virare a pensiei in cont de card.
- In cerere specificati contul de card si banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire de la casa de pensii Lucky3 Lucky3 Buna ziua ! Am poprire la Casa de pensie (ca tert poprit) . Primesc pensia prin posta, dar intampin mereu dificultati (ba nu au postas in zona noastra, ba ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu ... andapaun andapaun Bună ziua! Pensia primita pe card poate fi sistată dacă nu au fost luate de la poștă ultimele trei cupoane mov? Sau poate fi sistată abia după mai multe ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla daca......? Tarzan2012 Tarzan2012 Azi dimineata uitandu-ma la stiri,am vazut cum procurorii DNA doresc sa-l bage la inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase. Nu doresc sa dezbatem aici ... (vezi toată discuția)