avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire de la Casa de pensii
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire de la Casa de pensii

Buna ziua ! Am poprire la Casa de pensie (ca tert poprit) . Primesc pensia prin posta, dar intampin mereu dificultati (ba nu au postas in zona noastra, ba n-au banii etc ) si trebuie sa fac zeci de drumuri la posta .Eu nu imi pot deschide un cont bancar.
As dori sa stiu , daca , prin procura facuta fiului meu sau norei mele , pensia ar putea fi virata in contul lor .
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Joi, 14 Iulie 2022
Lucky3, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihail Croitoru , Avocat 15:57, 14 Iulie 2022
Potrivit legislatie pensia se plăteşte personal titularului, tutorelui sau curatorului acestuia, persoanei căreia i s-a încredinţat ori i s-a dat în plasament copilul urmaş sau, după caz, mandatarului desemnat prin procură specială.

Plata pensiei se face, în funcţie de opţiunea pensionarului, după cum urmează:
a) la domiciliul sau, după caz, reşedinţa pensionarului, în condiţiile stabilite prin convenţiile încheiate între CNPP şi Compania Naţională «Poşta Română» - S.A
b) în cont curent sau în cont de card, în condiţiile stabilite prin convenţiile încheiate între CNPP şi băncile comerciale, precum şi între CNPP si alte instituţii de credit, conform legii.
În situaţia beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) în cont curent sau în cont de card, documentul de informare cu privire la sumele plătite, întocmit de CNPP, este transmis lunar la domiciliul sau, după caz, la reşedinţa acestora, cu serviciul de corespondenţă standard.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa primesc pensia pe card diacar diacar Buna ziua! Bunica are pensie militara de urmas (suntem din Cluj Napoca), momentan o primeste de la posta, cum se procedeaza pentru ca pensia sa fie primita pe ... (vezi toată discuția)
Ce se va intampla daca......? Tarzan2012 Tarzan2012 Azi dimineata uitandu-ma la stiri,am vazut cum procurorii DNA doresc sa-l bage la inchisoare pe fostul premier Adrian Nastase. Nu doresc sa dezbatem aici ... (vezi toată discuția)
Plata pensiei Nickotlogut@gmail.com Nickotlogut@gmail.com Care este ultima zi de plata a pensiei la Posta. Multumesc (vezi toată discuția)