avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda

Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: In timp ce ieseam cu spatele din parcare am lovit usor un stalpisor de cca 50 cm inaltime care mi-a infundat fusta spate la masina si mi-a ciobit putin semnalizarea. Ca orice cetatean responsabil :) am mers la politie pentru a obtine o hartie de reparatie, am explicat ce mi s-a intamplat si ca stalpisorul este in regula (era pt ca intre timp a fost taiat pt ca incurca). Mi s-a intocmit un proces verbal de contraventie in care am primit 4 puncte de amenda, deci 200 RON si 3 puncte de penalizare. Am contestat procesul verbal, dar nu m-am putut prezenta la proces fiind plecat din localitate in interes de serviciu, iar contestatia a fost respinsa. Dupa ce am primit decizia am mers sa platesc amenda pentru a beneficia de plata unei jumatati in termen de 48 de ore, dar cei de la Finante au spus ca 48 de ore doar de la data emiterii procesului verbal, si nu si a sentintei, deci am platit integral. Intrebarea mea este daca dupa ce am contestat procesul verbal si deci prevederile acestuia au fost suspendate temporar, nu era normal ca de la primirea instiintarii ca a fost respinsa contestatia sa am la dispozitie 48 de ore pt plata la jumatate?
Si a doua intrebare...merita sa fac recurs?
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 18:10, 27 Octombrie 2008
Merita sa faceti recurs, in termen de 15 zile de la comunicare sentintei , oricum cele 48 de ore curg de la data intocmirii procesului verbal nu de la o alta data, iar daca l-ati contestat si ati pierdut plati amenda integral.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata a 1/2 din amenda in 48 de ore de la comunicarea sentintei camyi camyi Am primit o amenda contraventionala, pe care am contestat-o in instanta. Convins fiind de faptul ca am sanse reale de a castiga procesul, nu am achitat ... (vezi toată discuția)
Achitarea amenzii in 48 de ore abby16 abby16 As dori o solutie pt. situatia descrisa mai jos. Am primit o sanctiune constind din retinerea permisului de conducere, insotita si de o amenda de circulatie ... (vezi toată discuția)
Plata amenzii in 48 de ore cambio89 cambio89 Buna ziua. Am primit o amenda de circulatie si am contestat pv in instanta insa nu am avut castig de cauza...Stiu ca amenda intra in vigoare abia dupa ce se ... (vezi toată discuția)