avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pot vinde dr succesoral?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pot vinde dr succesoral?

Pot vinde dr succesoral inainte de dezbaterea succesiunii?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 10:11, 3 Februarie 2012
Buna iua acceasi prblema am si eu nu s-a dezbatut succesiunea dar a inceput sa se vina parti di partea succesrala fiind succesiunea impartita in 6 care 2 cica au renuntaty in favoare unuia fara sa se desfasare succesiunea la ntar au renuntat ,,care mai sunt 4 dar nu am inteles cum si ce se pate vinde ca fiecare dintre noi am primit acasa o mica parte de bani prin posta cu confirmare de primire dar nu stim ce si cum unde trebuie sa ma adresez sa pot afla cit este ce ce contine masa socesorala ,,doar numai unul singir stie si nu vrea sa dea amanunte ,,M-ar interesa ce trebuie sa fac sa gasesc acele acte inainte de primul razboi mondial in are se stiau partile care sunt ,,este vorba despre mai multe parti de pamint care nici o data nu s-au facut succesiune ,este data de stat in primul razboi mondia si al doilea si o parte cumparat in al doilea raboi ce catre strabunici mei dar se vede ca fiecare a luat si cum i-a comvenit ,,unde trebuie sa ma adrese pentru care ni se cuvine ..stiu sigur ca exista acte ,,nu sunt acte de mina chitante sau martori ,,au fost date de catre stat in primul si al doilea razboi mondinal pentru veterani si ulele locuri cumparate in al doilea razboi ,,,cine detine aceste acte vechi ,,,VA MULTUMESC ANTICIPAT
De regula, se poate vinde ..la notar pe proprie raspundere ( daca accepta si daca...). Dar...este foarte usor atacabila de cei care au fost exclusi.
De ce nu faceti succesiunea cu ajutorul unui mediator ???
Pt. @ stefania.....apelati la Directia arhivelor statului daca aveti informatii palpabile
Buna ziua va multumesc mult asa am sa fac ,dar nu stiu unde sa aflu unde sunt paminturile respectiva ,arhivele statului in regiunea respectiva sau in bucuresti ,pot face o cerere la primaria din regiune credeti ca mi se va elibera mie copii dupa acle documente sau trebuie sa apelez la notar,,si inca ceva pentru o casa care tot asa nu s-a facut sucesiunea si sunt 4 frati implicati si nici unu nu vrea sa faca din cauza banilor nici succesiune nici cadastru sau intabulare cum pot proceda ca sa imi i-au dreptul fara a face succesiunea ,pot inainta proces in instanta daca nu ma despagubesc sau sa imi i-au dreptul ,eu nu pot avea acte pe numele meu daca nu avem succesiune
Puteti deschide dezbaterea succesorala in instanta si prin intermediul medierii scadeti semnificativ cheltuielile.

Prin mediere costurile ar fi undeva la 300-500 lei.
Alex_Munteanu a scris:

Da, puteti vinde dreptul succesoral dar fara a exista o cota parte nu stiu cine ar cumpara.

Prin vanzarea dreptului succesoral se va considera ca ati acceptat tacit mostenirea.

Actele cu valoare de acceptare tacită Art. 1.110. -
(1) Actele de dispoziție juridică privind o parte sau totalitatea drepturilor asupra moștenirii atrag acceptarea tacită a acesteia. Sunt astfel de acte:
a) înstrăinarea, cu titlu gratuit sau oneros, de către succesibil a drepturilor asupra moștenirii;
b) renunțarea, chiar gratuită, în folosul unuia sau mai multor moștenitori determinați;
c) renunțarea la moștenire, cu titlu oneros, chiar în favoarea tuturor comoștenitorilor sau moștenitorilor subsecvenți
(2) De asemenea, pot avea valoare de acceptare tacită a moștenirii actele de dispoziție, administrare definitivă ori folosință a unor bunuri din moștenire

Cum se procedeaza ? Pentru a vinde dreptul succesoral ?

Alte discuții în legătură

Mostenire intre sot si copil dupa decesul mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Care sunt taxele de mostenire, ca valoare procentuala si absoluta si cum se imparte mostenirea intre sot si copil?Care e termenul limita la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere fara certificat de mostenitor? mioara2012 mioara2012 Buna ziua. Va rog daca se poate sa ma ajutati in urmatoarea problema: vreau sa apelez la un mediator pentru o succesiune. Ideea este ca nu stiu daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Vanzare inaintea deschiderii pocedurii succesorale ContSters61634 ContSters61634 Daca in urma defunctului raman 2 mostenitori (sotia si copilul acestuia) se poate vinde sa zicem o casa sau un teren fara a face succesiunea daca ambii ... (vezi toată discuția)