avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... facturi cu minus
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

facturi cu minus

Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul
1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de amanunt din cate stiu, pe baza carui document pot face acest lucru? Am auzit ca trebuie facut proces verbal?
2. Listele de inventar trebuie sa fie duplicate? :D
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 22:44, 27 Ianuarie 2012
Exista. In cazul in care, la receptia marfii, a fost intocmita Nota de intrare receptie, pentru returnarea marfii catre furnizor, se va intocmi un retur (NIR pe minus), pentru a fi descarcata gestiunea.
Imi cer scuze stimate coleg, dar nu se intocmeste NIR cu minus pentru returul de marfa. Aceasta se returneaza furnizorului cu "Aviz de insotire al marfii" si pe baza lui se descarca gestiunea. "Nota de receptie" este numai document de inregistrare a marfurilor intrate intr-o gestiune.
deci pe baza avizului de insotire a marfii descarc valoarea de amanunt?
Sigur ca da, descarcati gestiunea pe baza "Avizului de insotire a marfii".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)
Nota de receptie ditabetina ditabetina buna seara, am o problema pe care nu stiu cum sa o rezolv, lucrez la o firma care se ocupa cu vanzare de produse pe care le primesc de la diversi furnizori ... (vezi toată discuția)
Chiosc presa neplatitor de tva Mariralu Mariralu Care sunt notele contabile pentru inregistrarea corecta a urmatoarelor documente : 1. Primesc aviz de insotire a marfii in aproape fiecare zi a lunii ... (vezi toată discuția)