avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediul risc maternal poate fi prelungit pana la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediul risc maternal poate fi prelungit pana la data nasterii?

Buna ziua,
Sunt insarcinata in 10 saptamani. La 6 si 8 saptamani de sarcina am fost internata in spital cu sangerari vaginalecu diagnostic de iminenta de avort. Pe langa asta am avut si 2 avorturi spontane in antecedente. Am primit o scrisoare medicala de la medicul ginecolog in care relateaza faptul ca este o sarcina cu risc, avand in vedere si conditiile care sunt la locul de munca. cu aceasta scrisoare trebuie sa ma prezint la medicina muncii la medicul institutiei de care apartin. Intrebarea mea este: poate acesta sa imi dea concediu de risc pana la intrarea in prenatal? Ca din cate am citit eu se acorda 120 zile, ceea ce ar insemna pana in mai. Iar data probabilaa nasterii este 20 august. exista o posibilitate de prelungire a acestor zile?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:19, 24 Ianuarie 2012
Nu exista nicio posibilittae sa prelungiti durata acestui concediu ... legea prevede durata maxima a acestuia - 120 de zile.

Posibil sa-l prelungiti cu un concediu medical si apoi sa intrati in concediu prenatal .....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal Bianca_vlasin Bianca_vlasin Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie mai speciala si poate imi da cineva niste raspunsuri. Acum 2 luni am pierdut o sarcina mare, la 30 saptamani (cauza - ... (vezi toată discuția)
Concediu de risc maternal bodo gabriella bodo gabriella Buna ziua, Ma interesez pt mine. Sunt insarcinata in 13 saptamani si medicul ginecolog mi-a recomandat concediu de risc maternal. Medicul de familie m-a ... (vezi toată discuția)
Medicul de medicina muncii poate contesta concediu de risc recomandat de medicul specialist? crisana crisana Buna ziua .Am si eu o intrebare,la care nu am primit inca raspuns nici de la medicul ginecolog,nici de familie,nici de medicina muncii. In data de 5.12.2014 ... (vezi toată discuția)