avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Solicitare clarificari comunicare rezultat procedura

Dupa comunicarea rezultatului procedurii poate furnizorul declarat necastigator sa solicite autoritatii contractante detaliile tehnice ale ofertei declarate castigatoare printr-o adresa (a fost licitatie deschisa online) - in ce baza legala?
Criteriul de atribuire a fost pretul cel mai scazut, pe care furnizorul nu l-a respectat.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 12:06, 25 Ianuarie 2012
Daca criteriul de atribuire a fost pretul cel mai mic, ofertantul castigator va fi ales dupa acest criteriu. Bineinteles daca are si documentele de calificare si oferta tehnica intocmite conform fisei de date si a caietului de sarcini. In caz contrar, oferta este declarata neconforma. Conform principiilor din OUG 34/2006, aveti dreptul sa consultati dosarul licitatiei publie, autoritatea contractanta fiind obligata la asigurarea transparentei procesului de licitatie publica.
subscriu andrei cu completarea urmatoare: oferta financara sa nu fi fost declarata confidentiala de catre ofertant (intervenind aici dreptul la secret comercial):wassat:
Bun, deci ca furnizori (care am fost declarati necastigatori) putem in baza principiului transparentei, solicita autoritatii contractante, prin adresa, ca dorim sa ne fie puse la dispozitie detaliile tehnice ale ofertei declarate castigatoare (oferta a fost depusa online)? Amintesc criteriul de atribuire, pe care nu l-am indeplinit este "pretul cel mai scazut"
Daca valoarea estimata totala a contractului (divizat in loturi) este de aprox 340.000 lei care este termenul de depunere al contestatiei 10 zile sau 5 zile?


art.213 din OUG 34: dosarul achizitiei, care are caracter public, nu contine propunerile tehnice, ci doar formularele de oferta financiara ale ofertantilor, deci propunerile tehnice nu au caracter public.

art.274, alin.4 din OUG 34: propunerea tehnica a castigatorului nu poate fi consultata decat la CNSC cu acordul scris al castigatorului.

Nu puteti solicita accesul la propunerile tehnice ale celorlalti ofertanti decat cu acordul acestora, ori direct lor, ori la CNSC.

Termenul de depunere a contestatiilor este functie de valoarea estimata in EURO a contractului. Cf. art 55 din OUG 34, la val. dvs. este 5 zile. In mod normal el trebuia precizat obligatoriu si in anunt si documentatia de atribuire.

Aveti in schimb dreptul de a solicita CNSC verificarea propunerilor tehnice. Conditia ca sa castigati este ca in contestatie sa aduceti si argumente plauzibile, precum ca , castigatorul a fost favorizat la analiza ofertei.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Ianuarie 2012
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ofertã neconformã ? Beltic Anca Beltic Anca Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns... în acest sens, vă expun pe scurt speţa : Am participat la o licitaţie de achiziţie lucrări; în urma ... (vezi toată discuția)
Licitatie (urgent!!) jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog mult sa ma ajutati sa raspund la o serie de intrebari: 1. Ce inseamna \"achizitor\" si ce inseamna \"autoritate contractanta\"? Care este ... (vezi toată discuția)
Decizie de anulare licitatie teodor82 teodor82 Buna ziua. O firma a participat la o licitatie - cerere de oferte si a avut cel mai scazut pret (criteriul de atribuire - pretul cel mai scazut). ... (vezi toată discuția)