avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pauza de masa

Buna ziua. Am o nelamurire legata de pauza de masa mai mare de 15min si anume : daca am o pauza de 30 min., timpul pe care sunt obligat sa-l lucrez in plus va fi de 15 minute sau de 30 de minute? Va multumesc si astept raspunsurile voastre
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:16, 24 Ianuarie 2012
Art. 134 C.mun.:
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Asadar, vedeti ce este prevazut in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia cu privire la pauza de masa ....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - pauza ionut920523 ionut920523 lucrez intrun magazin si seful ini interzice pauza are dreptul sa faca asa ceva (vezi toată discuția)
Repaus in campul munci viorel_turbutiu viorel_turbutiu Daca nu mi s-a schimbat locul de munca pe caz de boala si prestez incontinuare aceasi munca nu trebuie sa beneficiezi de pauze mai dese? (vezi toată discuția)
Poate fi prelungit programul de munca cu pauya de masa de 30 minute daca acest fapt nu e prevayut in ccm? cristina69 cristina69 Buna dimineata Va rog mult sa imi spuneti daca angajatorul poate decide sa introduca pauza de masa desi acest fapt nu este prevazut in CCm sau in regulamentul ... (vezi toată discuția)