avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 257 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil - CIM durata determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil - CIM durata determinata

Buna ziua

O salariata cu CIM pe durata determinata (data de incetare 31.12.2012), va intra in concediu crestere copil in cursul anului 2012. Angajatorul este obligat sa-i pastreze locul de munca sau CIM se incheie la 31.12.2012?

Multumesc celor ce imi vor raspunde.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 25 Ianuarie 2012
contractul se suspenda in momentul in care angajata intra in concediu de ingrijire copil.
C.i.m. va inceta de drept la data expirarii duratei pentru care a fost incheiat, daca nu se prelungeste durata acestuia .. in acest sens, dupa incetarea raportului de munca mergeti la AJOFM si va inscrieti la somaj.

Art.49 alin.5 C.mun. prevede ca, de fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare de drept a contractului individual de munca, cauza de incetare de drept prevaleaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de materninate in perioada contractului de munca pe perioda determintata raducup27 raducup27 buna ziua, daca se intra in concediu de maternintate cu o luna inainte de incheierea contractului de munca pe perioada determinata, contractul de munca se ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil florin_nea83 florin_nea83 Buna ziua , va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva informatii In Noiembrie 2012 sotia mea a intrat in concediu pentru cresterea copilului 2 ani , in mai ... (vezi toată discuția)
Incetarea c.i.m.incheiat pe perioada determinata si suspendat pentru ingrijirea copiluli pana la varsta de 2 ani veronicam veronicam Buna ziua, Cum procedeaza angajatorul in cazul in care este incheiat C.I.M.pe perioada determinata dar intre timp contractul a fost suspendat pentru concediu ... (vezi toată discuția)