avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Optiunea pentru microintreprindere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Optiunea pentru microintreprindere

Am fost la o administratie financiara pentru depunerea formularului 010 pentru 2012 si mi s-a spus ca nu mai pot face acest lucru. Mentionez ca firma a avut de la infiintare statut de micro, dupa care a venit nebunia cu venitul minim, iar anul trecut nu depus 010 in timp util pentru a reveni la micro... si totodata mentionez ca firma indeplineste toate conditiile pentru microintreprinderi. Cum pot sa conving doamnele de la administratie ca avem dreptul la alegerea optiunii prin depunerea formularului 010???Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: juvesoft , utilizator 15:11, 26 Ianuarie 2012
Poate va este util acest articol:

www.avocatnet.ro/content/art...
Prevederile art. 112 indice 2 alin. 7 Cod fiscal stabilesc ca "Microintreprinderile pot opta pentru plata impozitului pe profit incepand cu anul fiscal urmator. Optiunea se exercita pana la data de 31 ianuarie a anului fiscal urmator celui pentru care s-a datorat impozit pe veniturile microintreprinderilor". Din pacate pentru dvs. doamnele de la finante au dreptate.
Atenţie! Condiţia de a „nu mai fi fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor” se referă la statutul reglementat de Titlul IV indice 1 din Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, aplicabil începând cu 1 ianuarie 2011, fără a lua în considerare statutul de microîntreprindere deţinut potrivit legislaţiei în vigoare până la 31 decembrie 2009. sursa ete pe site-ul finante valcea:[ link extern ]

Adica nu se ia in considerare perioada micro inainte de 2010. Please advice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% pe venit sau 16% pe profit? lixon lixon Buna ziua, Am un SRL infiintat in 2010 platitor atunci de impozit de 16% pe profit. In 2012 activitate firmei a fost suspendata pana in decembrie 2013 cand am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 101 viorel_georgescu53 viorel_georgescu53 firmele care de la 1 .02.2013 au trecut la regimul de impozitare de 3 % pe veniturile realizate vor trebui sa depuna decl 101 pentru perioada 01-31 ianuarie ... (vezi toată discuția)
Formularul 010 - se depune sau nu ? Bonutzu Bonutzu :sorry: ce se intimpla cu 010 - se depune sau nu ? unele ad-tii financiare nu-l primesc a aparut vreo circulara interna la anaf in legatura cu acest lucru ... (vezi toată discuția)