avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... abuz administrator!!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

abuz administrator!!

Am un apartament situat la etajul 4(utimul) am avut probleme cu infiltrarea apei prin tavan,am reparat pe cheltuiala mea izolatia blocului (pe portiunea mea de apartament)dar se pare ca problema nu este rezolvata apa intrand in casa ,se pare ca datorita faptului ca ceilalti nu au facut izolatia apa sa continue sa se scurga la mine in apartmament.Pe etaj sunt 3 ap.2 cu 3 cam si unul cu 4 cam.!Reclamand la administrator nu s-a luat nici un fel de masura!Ba mai mult de atat de fiecare data cand e ceva de reparat nu uita niciodata sa-mi ceara si mie cota parte,la refuzul meu am fost amenintat ca nu mai imi ofera pentru luna urmatoare subventia de la primarie.Intrebarea mea este daca se poate face asa un abuz,si unde as putea sa-l reclam,si ce pasi trebuiesc urmati pentru a se reface intregul acoperis pt. a scapa de tavani umezi?
Cel mai recent răspuns: arockz , utilizator 22:30, 26 Ianuarie 2012
1-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari si nu are competenmta sa dispuna acordarea ajutorului de caldura
2-Este legal sa vi se impuna la plata cota ce va revine pentru intretinererea si reparatia la parti comune
3-Solutia cea mai gresita este executia partiala de hiodroizolatie ,pe parcele distincte,cu materiale distincte cu mana de lucru distincta,mai ales ca pentru lucrari partiale nu se acorda garantia lucrarii
Avand in vedere ca ne aflam la inceput de an ,sesizati personal presedintelui de asociatie neajunsirile si disfunctionalitatile care le constatati la nivelul hidroizolatiei terasei imobilului,astfel incat acesta sa prevada in planul de buget necesitatea executarii unei lucrari de hidroizolatie pe intreaga suprafata a terasei cu respectarea procedurii legale
Eventualele nemultumiri la adresa prestatiei administratorului se impune sa le solutionati prin sesizarea presedintelui de asociatie
1.Administratorul m-a amenintat ca nu-mi va lua in calcul subventia acordata de primaria municipiului cu toate ca el primeste aceasta suma de la primarie ,suma ce i se va scadea din factura de la radet,deci cine se va folosi de banii mei in cazul acesta?!
2.sunt convins ca este perfect legal sa platesc cota ce-mi revine,dar cei care se afla la etajele inferioare ,aflate sub apartamentului meu,nu au in actele de propietate in indiviza acoperisul si subsolul,daca ei nu au achitat nici un ban pt.acoperis si ca drept dovada s-a facut o lucrare fara garantie si pe o portiune ,nu integrabil!atunci de ce se ajunge aici?cum am putea sa o rezolvam amiabil?eu trebuie sa platesc in continuare lucrari poate facute poate imaginare(nu am vazut niciodata o factura sau deviz) si ei nu au nici o responsabilitate ca mie imi ploua in casa?
nu are cum opri subventia..este oactiune penala de deturnare fonduri.
Va multumesc pentru raspunsul la primul punct!Dar cum ramane la punctul 2.ceilalti propietari daca nu vor,nu vor si asta e?trebuie sa ma conformez si sa ma obisnuiesc cu ideea ca dac stau la et.4 trebuie doar sa platesc?!Va multumesc anticipat!!ca de alfel cand s-au izolatat peretii exteriori s-au legat alpinistii distugand aticul blocului!!
2. toata lumea are cota indiviza si in subsol si la acoperis.
cota indiviza nu este cuantificabila si delimitata exact pentru fiecare in parte. De asta se si cheama cota.
Deci toata lumea plateste pentru acoperis, toata lumea plateste pentru subsol, toata lumea plateste pentru fatada. In raport cu aceasta cota.

Aveti asigurarea obligatorie a locuintei? sau facultativa? Mergeti la asigurator, cereti sa vina sa constate, vor plati reparatia apartamentului si se vor indrepta asupra asociatiei sa recupereze banii. O data, de doua ori, de trei ori, de cate ori e nevoie. Poate atunci isi vor da un mai mare interes reprezentantii asociatiei si membrii ei sa reparae acel acoperis/ terasa/ atic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Reparatii acoperis marianelena marianelena Am acoperisul care necesita reparatiisi aducand acest lucru la cunostinta vecinilor de sub mine am ramas surprins si contr4ariat in acelasi timp de ... (vezi toată discuția)
Cine imi despagubeste lucarea? miki3 miki3 Locuiesc intr-un apartament la ultimul etaj, de ceva timp( aprox un an si ceva) am probleme la tavane, in baie si bucatarie, se umezesc, sunt perioade cand se ... (vezi toată discuția)