A mai apus o stea , un mare actor , un om deosebit , care si-a legat intreaga viata actoriei pe care a iubit-o si a servit-o atat de mult.
De fapt , aceasta a fost o "mutare dictata" de "Forte" mult mai puternice care l-au obligat sa plece din "galaxia terestra" in cea celesta , de unde ne va veghea cu spiritul sau.
De undeva de sus , ne va zambi mereu si ne va privi cu ingaduinta si intelegere.
Dumnezeu sa il ierte si tot Cel de Sus sa ne ofere cat mai repede posibilitatea de a inlocui marile pierderi din literatura , teatrul , cultura si arta romaneasca !
Intr-o viata , destul de hada , vom avea intotdeauna nevoie de frumos , de reazemuri pentru a suporta totul mai usor .
Maramuresan frumos in suflet si gandire, odihneste-te in pace. Ai fost chemat la ceruri din casa in care ai daruit zambete si ai generat emotii, Teatrul, altarul din care orice actor daruit isi doreste sa plece atunci cand cade cortina pentru el.
In ultimul timp actorii care mi-au insuflat dragostea pentru actorie se sting...Emil Hossu era unul dintre actorii mei preferati. L-am vazut de foarte multe ori interpretand roluri pe scena Teatrului Nottara. Poata ca asa a fost sa fie...sa ramana alaturi de scena care i-a fost draga pana in ultima clipa. Dar este prea dureros acest ultim rol pe care l-a interpretat. Si nu a fost un joc de data aceasta...Cortina a cazut si nu se va mai ridica pentru acest mare actor...:(