avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna si preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna si preavizul

Buna ziua,

Va rog foarte mult sa ma lamuriti si in acelasi timp sa ma invatati ce pasi trebuie sa fac in urmatoarea situatie: din 7 noiembrie 2011 sunt angajata la o firma , am lucrat pana pe 18 ianuarie 2012 cand mi-am dat demisia si am intrat 20 de zile in preaviz pana pe 14 februarie.
Cate zile de concediu de odihna mi se cuvin si ce sanse am ca sa se scada concediul de odihna din ultimele zile de preaviz (mentionez ca nu as vrea sa se plateasca co pe motiv ca lucrez pe salariul minim si as vrea sa se scada din preaviz , interesul meu este sa plec cat mai repede la alta firma). Ce sfat imi puteti da pentru a nu ramane tintita pe un salariu de 570 de lei inca 15 zile de preaviz cat mai am de acum, as vrea sa scutesc cate zile se poate.

Va multumesc anticipat tuturor.#-o#-o
Cel mai recent răspuns: petru3 , utilizator 17:31, 27 Ianuarie 2012
Cum ma si asteptam angajatoarul scoate motive acum ca in aceste trei luni am avut intarzieri ceea ce nu e deloc adevarat lucru care se poate verifica cu ora la care am dezarmat imobilul si diverse invoiri, aici recunosc ca in ziua de ajun al Craciunului m-am invoit ultimele 3 ore, si cred ca au mai fost maxim 5 zile in care am cerut pauza de masa o ora din cele noua in care am plecat din firma.Mentionez ca sunt singura la servici si firma are sediu in alt judet, cum se va finaliza toata aceasta experienta urata pe care o am cu ei? Nu mai spun ca timp de 3 luni am fost insarcinata cu diverse activitati care aveau ca scop deschiderea punctului de lucru, fara sa fiu platita sau sa am vreo baza legala, dar se pare ca ei au uitat. Va rog sa ma lamuriti ca sa fiu pregatita in relatia cu ei. Cum ar trebui sa sune decizia de desfacere a CIM?
In linii mari o decizie de incetare a raportului de munca prin demisie ar arata asa:

S.C.............................................................................................
Adresa ..................................................................................................
Inregistrata la Registrul Comertului din ...... sub nr. J.../...../.....
C.U.I. ....................................................................................................
Telefon: ......................................./Fax: ..............................................

DECIZIE DE INCETARE A CONTRACTULUI INDIVIDUAL DE MUNCA - DEMISIE

DECIZIA nr. ....../ . ..............

Administratorul/Directorul SC............................................. dl/d-na .........................
Avand in vedere cererea de demisie inregistrata sub nr. .................... din ....................... prin care dl/d-na ................................................ avand functia de .................................................in cadrul societatii, comunica incetarea contractului individual de munca.

In baza art.81 alin. (1) din Codul Muncii ;

In temeiul prevederilor Legii nr.31/1990 privind societatile comerciale si a prerogativelor stabilite prin actul constitutiv al societatii,

D E C I D E:

Art.1. Incepand cu data de ............................... inceteaza contractul individual de munca al d-lui/d-nei .................................................... avand functia de ......................................... in cadrul societatii, conform art. 81 alin. (1) din Codul Muncii , dupa implinirea termenului de preaviz de ...... zile .........

Art.2. Cu ducerea la indeplinire a prezentei este insarcinat/a dl./dna............................... si se comunica celui in cauza.

Art. 3. Împotriva prezentei decizii de încetare a contractului de muncă, salariatul se poate adresa cu contestaţie la Tribunalul in raza caruia are domiciliu, în termen de 45 de zile de la comunicare.

ADMINISTRATOR / DIRECTOR,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie + co neefectuat Silvia Dumitru Silvia Dumitru Buna ziua, Cum procedeaza un salariat care vrea sa demisioneze dar nu si-a efectuat concediul de odihna? Poata sa intrerupa preavizul cu concediul de ... (vezi toată discuția)
Incetare contract individual de munca la solicitarea angajatului maria_iv maria_iv In cazul in care angajatul solicita incetarea contractului de munca (demisie), perioada de preaviz poate fi compensata cu zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Incepand cu ce data se calculeaza perioada de preaviz in cazul demisiei? Simona_Elisa1984 Simona_Elisa1984 Buna ziua, tuturor! Am nevoie de ajutor in legatura cu o problema.Lucrez la o societate comerciala din data de 13.05.2016.Din motive personale, in data de ... (vezi toată discuția)