avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Functionar Public
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Functionar Public

Sunt angajat ca referent cu toate ca am studii superioare terminate inaintea angajarii
Am acceptat acest post pentru ca doar posturile de referent erau libere.
Am fost fortat sa fac studii de masterat platite din bani publici cu toate ca nu-mi puteau folosi la promovare in clasa din postul de referent
Intrebare: Pot afla o modalitate de promovare prin transformarea postului ?
Legea 188 1999 nu stipuleaza faptul ca nu am voie sa particip la examenul pentru transformarea postului.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:37, 30 Octombrie 2008
Trebuie sa faceti diferenta intre promovarea in grad profesional si promovarea in clasa.
Pe dvs. va intereseaza promovarea in clasa (ocuparea unui post cu studii superioare).
Din pacate este adevarat ca la examenul de promovare in clasa pot aprticipa doar functionarii publici care au acest statut in momentul finalizarii studiilor. #-oDvs. ati acceptat in momentul intrarii in corpul functionarilor publici un post de studii medii. Pt lamuriri consultati HG 611/2008 art.144-147 si Ordin ANFP nr.10280/2008 art. 1.
La finalizarea examenului rezultatele trebuie avizate de ANFP. Acestia verifica daca in momentul finalizarii studiilor candidatii aveau calitatea de functionar public. In caz contrar dau aviz negativ.X-(
HG611/art 144 se adreseaza persoanelor incadrate(functionarilor publici) si stipuleaza "care au absolvit studii superioare............" fara a face precizarea cand sa fi absolvit.
La examenul de promovare in clasa a functionarilor publici pot participa functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea.
Functionarii publici incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, care au absolvit o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata in specialitatea in care isi desfasoara activitatea, trebuie sa prezinte diploma de absolvire sau, dupa caz, adeverinta care sa ateste absolvirea unei forme de invatamant superior de lunga ori de scurta durata, precum si o cerere de inscriere la examenul de promovare in clasa, in termen de 5 zile de la data afisarii.

Prin urmare, aveti dreptul sa participati la un examen sau concurs de promovare in clasa, intrucat aveti studii superioare absolvite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovarea functionarilor publici corinastrenc corinastrenc Am o nelamurire! Daca poate cineva sa ma ajute: Am absolvit studii superioare, după aceea m-am incadrat in functia de referent , clasa III, grad asistent, ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa, functie publica ContSters287034 ContSters287034 Buna seara, un referent principal 2, incadrat in cadrul UAT, in urma absolvirii cu titlu de licenta Fac. de Stiinte Juridice si Administrative in anul 2011, ... (vezi toată discuția)
Avansare in treapta functionar public functionar public In momentul in care un functionar public indeplineste conditia de vechime pt. avansare(sau promovare), institutia este sau nu obligata sa-l avanseze? Motivatia ... (vezi toată discuția)