avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prescriptia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prescriptia

ce articol din lege prevede prescriptia drepturi banesti catre angajati de la o societate cu capital majoritar de stat ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 26 Ianuarie 2012
pot sa cer instantei respingerea exceptiei prescrierii dreptului la actiune invocata de parata?
Daca considerati ca nu a intervenit prescriptia dreptului la actiunea, atunci puteti solicita instantei respingerea exceptiei.
Puteti solicita instantei respingerea, mai ales daca au fost si cauze de intrerupere sau suspendare.
De principiu, o sa se admita exceptia si o sa recuperati doar sumele datorate in urma cu trei ani de la introducerea cererii de chemare in judecata, restul mai vechi nu.
Se pot recupera si sumele mai vechi daca se incadreaza in termenul de prescriptie , intrucat prescriptia incepe sa curga de la data de cand trebuia sa i se plateasca sumele respective.

De exemplu, daca a solicita plata acestora de la 01.01.2008, iar actiunea a introdus-o in octombrie 2011 ... perioada 01.01.2008 - august 2008 este prescrisa, astfel incat se pot recupera sumele incepand cu luna septembrie 2008 ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumut prescris? ancut75 ancut75 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Persoana X este angajata firmei sc Y srl. La data de 05.03.2009 - X a imprumutat de la sc y srl suma de 10 000 ... (vezi toată discuția)
Intampinare LIA_MAX LIA_MAX AM DE FACUT O INTAMPINARE IN CARE VREAU SA MA FOLOSESC DE ART.3 DECRET 167/1958 V-AS RUGA SA MA AJUTATI CU FORMULAREA CORECTA NU STIU CUM SA MA EXPRIM IN ... (vezi toată discuția)
Executarea silita mai poate fi pusa in aplicare daca se prescrie, dar o parte din bani au fost achitati? adivasi adivasi Buna ziua, am o hotarare judecatoreasca (trebuie sa-mi recuperez banii de naveta pt 2 ani de la locul de munca anterior), care a fost pronuntata pe 20 oct ... (vezi toată discuția)