avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Problema teoretica: 2 regulamente interne?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Problema teoretica: 2 regulamente interne?

Ce parere aveti:
pot exista, la nivelul unui singur angajator, doua regulamente interne
(spre exemplu, in cazul in care are sedii secundare cu specific diferit, sau in cazul in care relatiile de munca sunt diferite esential pentru personalul muncitor fata de cel tehnic).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:21, 29 Octombrie 2008
Este greu de crezut ca directia muncii va aviza in anexa dou RI la acelasi CCM.
Nu vad care ar fi marele secret din regulamentul TESA si care sa nu-l cunoasca " micutul muncitor"
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator
Eu nu vad de ce trebuie sa fie doua regulamente. In asemenea situatii (asa cum le-a descris "smeagul") eu am facut un singur regulament unde am introdus toate elementele pentru toate meseriile si functiile.
Un angajator mare, cu sute de salariati, cu un singur sediu, credeti ca are regulamente separate?
Avand mai multe regulemente in aceeasi unitate s-ar putea ca la un moment dat sa te incurci in ele si sa nu stii pe care sa il aplici.
Nu se incurca ca nu le afiseaza pentru " toti ochii"
Doua regulamente pentru aceasi societate este discriminare.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Octombrie 2008
adelaida_07, utilizator
Va multumesc mult pentru interes si raspunsuri! =D>
Mi-ati oferit unele contra-argumente la care nu m-as fi gandit: caracterul discriminatoriu, avizarea la ITM, incurcarea in aplicarea lor. Argumentul lui bibipopescu (existenta a doua coduri ale muncii, sau, de ce nu, mai multe) este foarte oportun=D>

p.s. nu doreste nimeni sa ascunda nimic de "micutul muncitor", si nici de "unii ochi".
Inmanand insa unui muncitor la angajare RI, l-am vazut poticnindu-se inutil la unele aspecte stufoase ce tineau de TESA (cred ca la obligatia de confidentialitate).
De aici mi-am pus o problema teoretica cum se pot simplifica lucrurile pe viitor, si mi-a venit, printre altele, ideea cu 2 regulamente. V-am consultat pentru ca am primit intotdeauna raspunsuri pertinente pe acest forum.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Discriminare la locul de munca sau nu? paul_sonea paul_sonea Buna ziua. Va scriu cu o nelamurire. Astazi la locul de munca am primit un avertisment verbal de la serviciul Resurse Umane, prin care mi se comunica ca un ... (vezi toată discuția)
Regulament intern miha_mimi miha_mimi Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. 1. firma la care lucrez a fost vanduta acum cateva luni. Noii patroni ne-au trimis un nou regulament intern pe care ne ... (vezi toată discuția)
Parere reg intern & fisa post all_in_one all_in_one Buna ziua, O sa trec direct la subiect. Salariatul are dreptul sa ia acasa fisa postului si regulamentul intern? Daca nu, ce sanctiuni ar trebui sa aibe ... (vezi toată discuția)