avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Parere Reg Intern & Fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Parere Reg Intern & Fisa post

Buna ziua,

O sa trec direct la subiect.
Salariatul are dreptul sa ia acasa fisa postului si regulamentul intern? Daca nu, ce sanctiuni ar trebui sa aibe acel salariat?

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
all_in_one, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:25, 20 Mai 2014
Un exemplar de pe fisa postului ii revine salariatului , care o poate lua acasa.

Despre regulamentul intern, daca nu este prevazut la nivel de angajator ca nimeni nu are voie sa scoata din unitate un exemplar de pe acesta , atunci salariatul poate face asa ceva.

Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Este vorba de un singur exemplar de Reg Intern. Daca salariatul a luat singurul exemplar expus fara voia nimanui, nu poate fi tras la raspundere de catre manager? Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 19 Mai 2014
all_in_one, utilizator
Numai daca fapta savarsita de catre salariat consituie abatere disciplinara si este mentionata in reg.intern sau in ccm aplicabil.

Abaterea disciplinară este o faptă în legătură cu munca şi care constă într-o acţiune sau inacţiune săvârşită cu vinovăţie de către salariat, prin care acesta a încălcat normele legale, regulamentul intern, contractul individual de muncă sau contractul colectiv de muncă aplicabil, ordinele şi dispoziţiile legale ale conducătorilor ierarhici.
RI este un document intern al firmei pe care salariatul il semneaza pt luare la cunostinta. Poate fi o abatere disciplinara sustragerea unui astfel de document.
Daca salariatul amana semnarea RI pe motivul ca n-a avut timp sa-l citeasca si ca nu poate sa semneze pentru ceva ce n-a citit/nu stie, ce se intampla? Poate fi amanata semnarea RI de catre salariat? Daca salariatul a fost informat despre RI si existenta lui, e musai sa mai semneze ca a luat la cunostinta RI? Multumesc.

Alte discuții în legătură

Refuzul unui salariat de a semna documente de luare la cunostinta Tatu M Tatu M Sunt angajat ca inspector intr-o institutie de stat si am un coleg care nu doreste sa semneze documente de luare la cunostinta. Exista un termen legal de ... (vezi toată discuția)
Neasumarea atributiilor goplanet goplanet Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara tomamirela tomamirela absentele nemotivate, daca nu sunt trecute in ROI ,in mod expres ca fiind abatere disciplinara pot fi obiectul cercetarii disciplinare a angajatului ? (vezi toată discuția)