Multumesc tuturor celor care mi-au raspuns la intrebarile anterioare!Vreau ,insa, sa va mai intreb ceva.Dupa modificarile Codului Muncii, trebuie sa refacem regulamentul intern al societatii,sau este suficient sa facem un act aditional pe care il vom atasa R.I., in care sa precizam modificarile survenite?
Va multumesc!
Obligatoriu R.O.I. sa cuprinda prevederile cuprinse in art. 242 Codul muncii, precum si dispozitii cu privire la protectia maternitatii (art. 18 din OUG 96/2003).
Puteti face un act aditional la R.I. care sa cuprinda aspectele care nu sunt cuprinse in acesta , aspecte care au aparut dupa modificarea Codului Muncii ...
p.s.
art.18 din OUG nr.96/2003 este deja inclus in art.242 lit.a C.mun. ... :)
Art. 242 Regulamentul intern cuprinde cel putin urmatoarele categorii de dispozitii: a) reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii;
Din proprie experienta spun ca inspectorii ITM solicita in mod expres prevederi clare in regulament cu privire la protectia maternitatii .... Si eu, initial, le-am cuprins la aceasta litera, insa am avut situatii cand, in urma controalelor, societatea a primit dispozitie de masuri tocmai pe acest aspect.
Ideea era alta ... faptul ca se prevede la art.18 din OUG nr.96/2003 era deja inclus in art.242 lit.a C.mun. ... in capitolul referitor la Reguli privind protectia, igiena si securitatea in munca in cadrul unitatii se pot include distinct aspecte cu privire la protectia maternităţii la locurile de muncă ...
De exemplu, eu nu am avut nicio problema in acest sens in cazul in care ITM-ul a venit in control .. si vorbesc despre mai multe ITM-uri....
Noul formular de cim
buiavasi
noile formulare care vor cuprinde criteriile si procedurile de evaluare se vor completa toti salariatii sau numai pt cei angajati dupa aparitia noilui cod al ... (vezi toată discuția)