avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendarea contractului de munca pe durata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor

Buna ziua,
M-ar interesa care este cadrul legal pentru suspendarea contractului de munca pe durata intarzierilor.
Concret, am acumulat intarzieri de 18 ore intr-o luna, si mi s-a spus ca va trebui suspendat contractul de munca pe 2 zile datorita acestui fapt.
Este legal ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:22, 27 Ianuarie 2012
Ar cam putea sa faca asta.(Contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.


Ca idee, dvs vi se pare incorect sa fiti sanctionat pentru intazierile astea?:hm:
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
ela david, utilizator
Intarzierile ca si invoirile ocazionale din durata normala a unei zile nu duc la suspendarea contractului si inregistrarea in revisal. Evidenta acestora si realizarea numarului de ore lucrate lunar se face prin foaia de pontaj cu influenta asupra salarizarii.
Modul de operare al intarzierilor este definit prin Regulamentul intern si, eventual, inCCM aplicabil. Normal se inregistreaza in ziua respectiva sau, cand se face reintregirea la o ora se diminueaza in pontaj in ziua respectiva. Nu este posibil suspendarea contractului in zile in care salariatul este la serviciu tot programul zilnic sau o parte din acesta.
Cadrul legal poate fi Reg.Intern al angajatorului .. in acest sens, angajatorul are obligaţia de a ţine evidenţa orelor de muncă prestate de fiecare salariat ... in cazul in care nu ati fost pontat pe perioada intarzierilor, inseamna ca angajtorul a transformat aceste intarzieri in absente nemotivate ...

Art.51 alin.2 C.mun. prevede ca, contractul individual de munca poate fi suspendat in situatia absentelor nemotivate ale salariatului, in conditiile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil, contractul individual de munca, precum si prin regulamentul intern.
Asadar, find reglementat de o nora dispozitiva nu este obligatorie suspendarea c.i.m. in aceasta situatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarzierile cumulate scazute din concediul de odihna ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua, Am primit un act aditional sa il semnez, in care se precizeaza ca invoirile, absentele nemotivate, se scad din zilele de concediu, este legal sa se ... (vezi toată discuția)
Preaviz nelucrator mihaeladobrinoiu mihaeladobrinoiu Doresc sa stiu daca exista notiunea de preaviz nelucrator.Adica o societate comerciala decide sa concedieze un angajat si-i acorda cele 20 zile de preaviz pe ... (vezi toată discuția)
Nemotivat Diegutza Diegutza Va rog sa ma lamuriti ,daca poate fi cineva pontat \"nemotivat\" un an,fara sa-i fie contractul de munca suspendat. Va multumesc (vezi toată discuția)