avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ACCIDENT SERBIA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ACCIDENT SERBIA

Buna ziua,
I-am imprumutat unui prieten masina sa merga in Serbia. Pe drumul de intoarcere a fost lovit de o masina din Italia(13.01.2012), iar el la randul lui a lovit o alta masina si tot asa. In accident au fost implicate 4 masini. Masina a suferit daune serioase si nu se mai poate repara, decat cu costuri foarte mari. Dupa accident, persoana care a provocat accidentul a fost retinuta, iar o parte dintre cei implicati au suferit vatamari corporale. Pasagerii din masina mea nu au patit numic. Masina a ramas acolo o saptamana, iar acum au adus-o in tara. Mentionez ca nu se afla la volan persoana careia i-am facut procura, ci altcineva. De asemenea nu am asigurare CASCO, doar RCA.
In acest moment, nu stiu ce se va intampla:((. Stiu ca in Romania se fac poze, care se pun la dosar si in max 30 zile se primeste un raspuns, dar banii se pot vira si in 6 luni sau daca societatea de asigurari nu are suficinte informatii, poate face reevaluarea dosarului. Si in urma instrumentarii dosarului se decide: dauna totala, dauna partiala in proportie de XX%. Eu nu stiu in ce categorie a fost incadrata masina mea.
Cei care au fost implicati spun ca nu trebuie sa-mi fac griji si ca intr-o luna(maxim!!!) vom avea un raspuns, dar nu au suficiente informatii si acest lucru ma nelinisteste. Plus ca au spus ca nu i s-au facut poze masinii acolo, de catre politie sau societatea de asigurari.
Stiu ca m-as putea spala pe maini, spunandu-i prietenului: "Ti-am dat masina, da-mi masina!", mai ales ca i-am facut procura notariala, dar vreau sa iau in calcul aceasta optiune, numai daca nu mai am alta solutie.
V-as ruga, daca s-a mai confruntat cineva cu asa o telenovela, sa-mi raspunda la urmatoarele intrebari:
- societatile de asigurari din Italia sunt la fel de carcotase ca si cele din Romania?
- afecteaza cu ceva faptul ca Serbia nu se afla in Uniunea Europeana?
- mai trebuie facut ceva in plus, fata de ce am spus pana acum?
- cum as putea urmari cazul, fara a ma implica direct? Incerc sa stau deoparte si sa-i las pe ei sa rezolve problema iar mai apoi, in functie de rezultat sa iau in calcul ULTIMA OPTIUNE, dar nici nu vreau sa ma trezesc ca raman cu "degetul in gura".
Imi cer scuze ca poate v-am plictisit, dar am incercat sa scriu tot ce s-a intamplat.#-o

Va multumesc, o zi cat mai buna.
Cel mai recent răspuns: Dorin Baleanu , Mediator 15:58, 27 Ianuarie 2012
Daca aveti copia RCA a vinovatului si un document de la Politie (tradus in romana) va puteti adresa prin mail la Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din Romania (baar). Intrati pe site-ul lor, luati nr. de telefon si contactatii. Mai departe va vor indruma ei, va vor cere documentele mentionate mai sus etc. Va dura ceva timp pina va veni confirmarea valibilitatii politei RCA a vinovatului din Italia si dupa aceea va vor indruma la o soc de asigurari din Romania.
Fiind proprietarul masinii va sfatuiesc sa va implicati.
Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
Dorin Baleanu, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident dupa dauna totala MirceaEne MirceaEne Buna ziua, In urma cu 3 luni am fost implicat intr-un accident si firma asiguratoare a decis sa imi plateasca dauna totala autoturismului meu. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Lovire autoturism stationat alexO1 alexO1 Buna ziua,am si eu o problema si anume: in dimineata zilei de astazi , 19.03.13 am fost anuntat de o vecina ca masina mea a fost lovita in parcare, coborand la ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)