avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit trecerea la microintreprindere in 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

trecerea la microintreprindere in 2012

Buna ziua,

Am o societate care a fost microintreprindere inainte de 2010. In 2010 a trecut obligatoriu, in baza legii la impozit pe profit. In 2011 a ramas platitoare de impozit pe profit (la 31 12 2010 nu avea nici un salariat angajat). La 31 12 2011 are un angajat salariat si vrea sa treaca pe microintreprindere. Se mai poate?
Unele AFP zic ca da, altele zic ca nu. Voi ce ziceti?
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:50, 27 Ianuarie 2012
Microintreprinderile.platitoare.de.impozit.pe.profit.pot.opta.pentru..plata.impozitului.reglemenatat.de.prezentul.titlu.incepand.cu.anul.fiscal.urmator.daca.indeplinesc.conditiile.prevazute.de.art.112'.si.daca.nu.au.mai.fost.platitoare.de.impozit.pe.veniturile.microintreprinderilor,potrivit.regulilor.in.vigoare.

Eu zic ca poate opta pt plata impozitului pe venit.
art 112.2 (2) Microîntreprinderile plătitoare de impozit pe profit pot opta pentru plata impozitului reglementat de prezentul titlu începând cu anul fiscal următor, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 112^1 şi dacă nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu.

Sintagma "daca nu au mai fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, potrivit prevederilor prezentului titlu" se refera la acest tip de impozit asa cum a fost el reintrodus incepind cu 2011. Eu am inteles ca la nivel de finante exista lamuriri in sensul celor afirmate de mine.
Personal am intrebat (iar optiunea exprimata a fost aprobata) intr-o speta asemanatoare, iar raspunsul a fost cel pe care l-am redat mai sus.

Ultima modificare: Vineri, 27 Ianuarie 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 3% pentru microintreprinderi valeriurv valeriurv Ce documente trebuie sa prezint la sectia financiara (vezi toată discuția)
Revenire la statutul de microintreprindere carmenbn carmenbn O SC a fost microintreprindere intre anii 2005 si 2009,in 2010 a devenit platitoare de impozit pe profit,iar in 2011 a revenit la statutul de ... (vezi toată discuția)
Intreprindere mica? silviadobre silviadobre Am urmatoarea problema: Societatea la care lucrez avea in 2009 un numar de 10 angajati, deci era considerata intreprindere mica. In 2010, societatea nu mai are ... (vezi toată discuția)