avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendarea dreptului de a conduce, masura abuziva a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendarea dreptului de a conduce, masura abuziva a politiei?

Buna ziua tuturor
Ma confrunt cu urmatoarea problema si as dorii sa aflu si parerile avizate ale domniilor voastre.
Am fost notificat prin procedura de afisare la domiciliu ca incepand cu data de 29 ale lunii in curs imi va fi suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 60 de zile pentru o contraventie savarsita in data de 15.07.2007 cand mi a fost intocmit un proces verbal pe care l am contestat in instanta,am pierdut prin hotarare ramasa definitiva si irevocabila in data de 15.09.2009
art 118 al.2 al oug 195/2002 reglementeaza astfel:
"Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti."
de aici se intelege ca masura executarii sanctiunii contraventionale(inclusiv cea complementara a suspendarii dreptului de a conduce) a fost intrerupta DOAR pe perioada de cand eu am depus plangerea pana la data la care hotararea judecatoreasca a fost pronuntata definitiv si irevocabil,din acesl moment ea avand titlu executoriu,corect?
ca atare politia avea clar termenul in care putea incepe executarea acestei sanctiuni contraventionale,repectiv incepand cu 15.09.2009.
in motivarea exacta a termenului din care incepe aceasta exectuare vine si reglementarea art 120 al aceleiasi oug 195/2002 :
"Procesul-verbal neatacat in termen de 15 zile de la data comunicarii acestuia ori, dupa caz, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti prin care s-a respins plangerea constituie titlu executoriu, fara vreo alta formalitate." ca atare este corect faptul politia imi suspenda abuziv dreptul de a conduce acum in ianuarie 2012?
daca este o ilegalitate cum de o comit tocmai cei care trebuie sa aplice legea?
am adus si in atentia lor acest lucru insa nu am priit un raspuns clar si conchis din partea lor
va multumesc si astept pareri.

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Ianuarie 2012
Adibo, utilizator

Alte discuții în legătură

Cai de atac impotriva suspendarii dreptului de a conduce ciortan ciortan Stimate Doamne, Domni, Un subiect poate banal domniile voastre dar foarte acut pt mine. Va rog sa mi descrieti cai de atac impotriva retinerii permisului, ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere dupa 3 ani! Route66 Route66 Buna ziua, Cum scriam in titlu, iata ca se poate in Ro, politia rutiera \"descopera\" un proces-verbal dupa 3 ani si ma instiinteaza ca mi se suspenda dreptul ... (vezi toată discuția)
Prescriptia sanctiunii gr8boyy gr8boyy am si eu o problema....in decembrie 2008 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere cum ca as fi trecut pe rosu cateva intersectii mai in spate....mi-au ... (vezi toată discuția)