avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general corectare eroare ordin deplasare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

corectare eroare ordin deplasare

La un ordin de deplasare a unui salariat plecat in delegare cu autoturismul proprietate personala consum motorina, am calculat distanta km parcursa cu 6.5%, si am stabilit suma corespunzatoare.Ordonatorul de credite nu a aprobat cu 6.5% ci cu 6% unde am stabilit o alta diferenta de suma de restituit. Am taiat cu pix rosu si am scris cu albastru.Ordonatorul de credite nu a semnat acel ordin de deplasare ca nu am scris suma corecta cu rosu, cu toate ca salariatul si-a depus suma de restituit la caseria institutiei. Cum este corect. Sa tai cu rosu si sa scriu tot cu rosu sau sa tai cu negru si sa scriu suma stabilita in negru.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 08:45, 1 Noiembrie 2008
Nu inteleg de ce ai procedat asa. H,G. 1860/2006 stabileste clar ce anume se deconteaza si cum se deconteaza conturile nominale.
Art. 16. - Deplasarea cu autoturismul proprietate personală se poate face numai cu aprobarea prealabilă a ordonatorului de credite, atât pentru posesorul autoturismului, cât şi pentru persoanele din cadrul aceleiaşi autorităţi sau instituţii publice care se deplasează împreună cu acesta. În acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcurşi pe distanţa cea mai scurtă.
Nu ai voie sa corectezi cu rosu, insa nu inteleg nici decizia ordonatorului de credite.
Sper sa te fi informat bine.;)
multumesc pentru raspuns.Deplasarile care se aproba cu autoturism proprietete personala consum benzina calculele in contabilitate se stabilesc conform HG.1860/2006.Ordonatorul de credite imi spune ca poate sa aprobe la autoturismele cu motorina un consum de 6%. Sincer nu stiu ce sa fac cu acel ordin de deplasare, nu pot sa revin sa tai iarasi si sa scriu cu rosu cum doreste ordonatorul de credite .
Motorina nu este tot carburant? Sa va dea baza legala din care rezulta ca are dreptul sa aprobe doar un consum de motorina de 6 litri la 100 km. Cine da viza de control financiar preventiv pe conturile nominale? Eu stiu ca rosu folosesc alte persoane, in control. Sunati la esalonul superior, sa va informeze ei. Imi pare rau.
HG nr.1860/2006 reglementeaza foarte clar in Anexa la pct.16:

Art. 16. - Deplasarea cu autoturismul proprietate personala se poate face numai cu aprobarea prealabila a ordonatorului de credite, atât pentru posesorul autoturismului, cât si pentru persoanele din cadrul aceleiasi autoritati sau institutii publice care se deplaseaza împreuna cu acesta. În acest caz, posesorul autoturismului va primi contravaloarea a 7,5 litri carburant la 100 km parcursi pe distanta cea mai scurta.
Atentie: ordonatorul de credite nu poate sa aprobe de vrea domnia sa, ci trebuie sa respecte prevederile legale.Prezentati-i actul normativ mentionat.Nu aveti ce sa corectaati in minus, aveti obligatia sa decontati 7,5 litri carburant la 100 km parcursi.In caz contrar, angajatul va poate actiona in justitie si, fireste, va avea castig de cauza.Iar primul vinovat va fi cel care acorda viza de CFP...#-o
In principiu, corecturile cu rosu le fac organele de control, dar nu e asa o greseala mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deplasare in interes de serviciu nicucont nicucont Daca angajatul se deplaseaza cu autoturismul proprietate personala este obligatorie atasarea unui bon fiscal de combustibil la ordinul de deplasare demis in ... (vezi toată discuția)
Un angajat personal contractual care a primit o delegare de atributii ... juridic dana juridic dana Un angajat personal contractual care a primit o delegare de atributii la un punct de lucru cu sediul in alta localitate decat cea a locului obisnuit de muncă, ... (vezi toată discuția)
Decontare ch. auto in comodat kajan.barna kajan.barna am un autoturism logan cu contract de comodat cu firma mea care este inregisrat la fisc vreau sa stiu daca pot sa decontez cheltuierile benzina schimbul de ... (vezi toată discuția)