avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere a ...
Discuție deschisă în Executare silită

Se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, precum si pe alocatia copilului pana la 2 ani

Buna ziua. Imi puteti spune, va rog frumos, daca se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, precum si pe alocatia copilului pana la 2 ani? Luna aceasta (ianuarie 2012) tot asteptam sa primesc pe card alocatia copilului meu, care are 3 luni, dar degeaba. Interesandu-ma la banca mi s-a spus ca am poprire pe cont de la o firma de executori judecatoresti, cu toate ca eu nu am avut cunostinta de acest lucru, neprimind acasa nici o notificare sau instiintare. Indemnizatia pentru cresterea copilului nu am primit-o deloc pana acum, caci doar ce am depus dosarul. E corect ca banca sa nu-mi dea posibilitatea sa scot banii din cont?
Va multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Georgeta narcisa , utilizator 16:58, 31 Decembrie 2016
Nu au voie sa va puna poprire pe indemnizatie si alocatie. Informati banca ca banii provin din indemnizatie.
1. Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 8
Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege .

3. Asadar din alocatia de stat pentru copii si din indemnizatia pentru CCC nu se pot face alte retineri decat pentru recuperarea unor sume platite in plus si necuvenit pentru aceste alocatii si indemnizatii.


va multumesc frumos; luni voi merge la banca si cred ca-mi voi transfera la posta;
Cum ati rez problema,cu poprirea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia de cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani si pe alocatia acestuia dspataru75 dspataru75 Buna seara, In urma achizitionarii unui produs electrocasnic cu multi multi ani in urma, mi s-a facut si un card de credit. Am platit produsul pe care l-am ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)