avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... poprire pe indemnizatia de cresterea si ingrijirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

poprire pe indemnizatia de cresterea si ingrijirea copilului pana la 2 ani si pe alocatia acestuia

Buna seara,
In urma achizitionarii unui produs electrocasnic cu multi multi ani in urma, mi s-a facut si un card de credit. Am platit produsul pe care l-am cumparat de n-a meritat. In fine, in urma neachitarii sumei de pe card, mi s-a pus poprire pe indemnizatia de crestere si ingrijire a copilului si pe alocatia acestuia. As fi inteles daca mi s-ar fi pus poprire doar pe indemnizatia mea, dar pe alocatia copilului... E legal ce se intampla? Va rog sa ma lamuriti daca puteti in aceasta chestiune. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: dspataru75 , utilizator 10:14, 2 Martie 2013
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .


2. Legea nr.61/1993
Art. 8. - Alocatia de stat pentru copii nu este impozabila si nu poate fi urmarita silit decat in vederea recuperarii sumelor platite necuvenit cu acest titlu.

Asadar, nu vi se poate retine din indemnizatia pentru cresterea copilului si nici din alocatia de stat decat sume reprezentand indemnizatie incasata necuvenit sau alocatia incasata necuvenit, motiv pentru care discutati cu cei de la banca si spuneti-le ca ii veti actiona in judecata daca nu va restituie banii si mai continua cu poprirea. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere, va trebui sa faceti o contestatie la executare.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, precum si pe alocatia copilului pana la 2 ani fikret fikret Buna ziua. Imi puteti spune, va rog frumos, daca se poate pune poprire pe indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani, precum si pe alocatia copilului ... (vezi toată discuția)
Poprire adelina91 adelina91 Buna seara. Am un credit la o banca, pe care nu am reusit sa il mai achit in ultimele luni, cu alte cuvinte s au strans cateva restante... La o alta banca am ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)