avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Venituri in concediu de ingrijirea copilului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Venituri in concediu de ingrijirea copilului

O femeie care se afla in concediu de ingrijire a copilului pana la 2 ani risca sa piarda indemnizatia daca obtine si alte venituri in aceasta perioada?
A incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o firma de produse cosmetice, spre revanzarea acestor produse. Trebuie declarat acest venit la fisc?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mari.a , utilizator 20:18, 31 Ianuarie 2012
In perioada concediului de ingrijire a copilului pana la 2 ani nu poate avea alte venituri din activitati profesionale. Se pierde indemnizatia.
Nu se pierde nicio indemnizatie ... daca se citeste mai bine prevederile OUG nr.148/2005 si ale OUG nr.111/2010 nu inceteaza plata indemnizatiei , ci se suspenda plata acesteia ... plata acesteia putandu-se relua din momentul in care a incetat cauza care a dus la suspendarea platii.

Problema care se pune este alta, cand ati intrat in CCC? ....
Prietena mea se afla in concediu pentru ingrijirea copilului pana la doi ani de 10 luni si a facut acel contract de vanzare cumparare cu firma de cosmetice, luna aceasta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa închei asigurari ºi sa fac comenzi la o firmã de cosmetice in timpul concediului pentru creºterea copilului? andreea_manoiu andreea_manoiu Buna ziua. Ma numesc Andreea, am o fetita de 7 luni pentru care ma aflu in concediu de ingrijire a copilului pana la varsta de 1 an. Eu sunt agent la o firma ... (vezi toată discuția)
Pot pierde indemnizatia pentru cresterea copilului daca inchei un contract de colaborare? ralou ralou Buna ziua, sunt in concediu de crestere a copilului pe perioada de 2 ani, cu indemnizatia minima de 600 de lei. daca as incepe sa lucrez cu contract de ... (vezi toată discuția)
Suspendare concediu crestere copil ana_maria78 ana_maria78 buna ziua, va rog sa ma lamuriti intr-o problema si anume....momentan sunt in concediu de crestere copil de 8 luni dar intentionez sa-mi deschid o firma....cum ... (vezi toată discuția)