avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... marca inregistrata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

marca inregistrata

Am mai intrebat ieri si mi s-a dat un raspuns sec...
Doresc sa fac un import de electronice care au toate actele ok....(certificat de conformitate se marcaje CE)
Daca eu vreau sa schim brand-ul ce elemente treuie pastrate pentru a dovedii originea marfii?
Va dau un exemplu:
Am fost intr-un supermarket de constructii unde se vand echipamente electrice cu brand propriu....M-am uitat pe cutie si produs si nu se specifica producatorul...singurele elemente comune sunt etichta (codul de bare). Marca este data de supermarket si presupun ca si modelul tot de supermarket.
In documentele care insotesc marfa care urmeaza sa o import certificatul de conformitate si marcazul CE sunt date pentru model.
Intrebare
Supermarket-ul in cauza are produsele in care declaratiile de conformitate sunt date pentru eticheta si nu pentru model?

Va urez o zi buna!



Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:46, 29 Ianuarie 2012
In celalalt subiect ati scris ca vreti sa scoateti/schimbati eticheta:
Cum se poate face etichetarea produselor ca la un posibil control sa pot demonstra ca produsul X importat a devenit Y?

Un produs X nu poate deveni produs Y prin reetichetare - ramane X si orice control care verifica provenienta marfurilor va va ''arde'' la buzunar.

Nu stiu daca reteaua de magazine despre care vorbiti produce acele echipamente electrice sau are contract cu vreun producator, ma depaseste problema.
Poate producatorul nu este renumit in domeniu dar are produse de calitate iar asocierea cu firma respectiva ii vinde marfa mai bine decat s-ar intampla daca ar intra pe piata sub nume propriu, in competitie cu producatori renumiti.

Ce pot sa va spun in mod sigur este ca sub nicio forma nu aveti dreptul sa ascundeti originea unor marfuri doar ca sa nu afle concurenta si sa se aprovizioneze din aceeasi sursa.

Ca sa vindeti sub brand propriu in primul rand trebuie sa fiti un brand - adica un nume cu rezonanta in tipul de afacere pe care vreti sa il dezvoltati.
Am luat o definitie a brandului care mi s-a parut mai putin tehnica, mai usor de inteles:

Un brand este un nume, semn sau simbol folosit în identificarea produselor sau serviciilor unui producător şi utilizate pentru a-l diferenţia de competiţie

Cautati putin pe net dupa brand si o sa vedeti ca nu orice firma poate spune ca numele ei, acela inscris in acte, este un brand.


In legatura cu intrebarea din acest topic:

Declaratiile de conformitate sunt date pentru model, deci pentru zeci sau sute de produse similare si insotesc certificatul de garantie oferit fiecaruia dintre produse atunci cand este vandut.
Pe certificatul de garantie, dupa cum stiti, este trecuta seria produsului vandut - il identifica intre produsele de acelasi fel.

Banuiesc ca la asta va referiti. Daca nu, reformulati pe intelesul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare produse sub un alt nume ContSters239567 ContSters239567 Buna ziua, Doresc sa import produse si vreau sa le vand sub un brand propriu. Produsele vin cu eticheta care da informtii despre model. Daca competitia ... (vezi toată discuția)
Import textile sub brand propriu MonicaOlariu MonicaOlariu Buna Ziua. In cazul in care o firma importa produse textile din strainatate si doreste sa faca vanzarea lor in tara sub brand propriu, practic ce are de facut? ... (vezi toată discuția)
Import fructe si bumbac din egypt betty ely betty ely buna ziua as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei ... (vezi toată discuția)