avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... import fructe si bumbac din egypt
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

import fructe si bumbac din egypt



buna ziua
as dori sa cunosc in ce termene ale legii pot realiza un import de fructe si de bumbac din egypt in romania .nu stiu nici macar carei institutii sa ma adresez pentru informatiile necesare realizarii acestui import.mutumesc
Cel mai recent răspuns: LUST EXPERT , Consultant fiscal 12:11, 15 Februarie 2010
Implicaţiile asupra importurilor de mărfuri din Egipt în România
3.6.2.2.1 Importul de produse industriale
Din momentul aderării României la UE, produsele industriale egiptene intra pe piaţa României fără taxe vamale.

3.6.2.2.2 Importul de produse agricole
Acordul de asociere UE – Egipt stabileşte un regim separat (mai restrictiv) pentru importul produselor agricole din Egipt, diferit faţă de cel al importurilor de produse industriale. Cele mai multe produse agricole care beneficiază de concesii vamale sunt supuse unor restricţii cantitative şi/sau sezoniere.
Detalii cu privire la aplicarea regimului vamal in relatia UE – Egipt pot fi obtinute accesand situl web: [ link extern ]

3.7. Cerinte privind inscriptionarea ambalajului si marcajul
Principalele prevederi legale sunt:
- Ambalajul trebuie sa protezeje bunurile. Ambalajul trebuie sa acopere bunurile in intregime. Daca ambalajul este din lemn, coletul trebuie sa fie insotit de un certificat care sa ateste ca lemnul nu contine dãunatori si insecte. Pe fiecare ambalaj se vor inscrie obligatoriu cu litere arabice, in clar, urmatoarele: numele producãtorului, numele de marca (dupa caz), felul si marca produsului, date tehnice privind produsul si instructiuni de utilizare, tara de origine, data producerii si termenul de valabilitate.
- In cazul echipamentelor, masinilor sau utilajelor, datele inscrise pe acestea se scriu în mod obligatoriu si pe ambalaj. Aceastã categorie de produse trebuie sã fie însotitã de un catalog în limba arabã, indicând urmãtoarele: proiectul produsului si al pãrtilor componente, modul de asamblare si de functionare, reguli privind intretinerea produsului, circuitele electrice pentru echipamentele electrice, masuri de securitate. Produsele predispuse la coroziune trebuie sa fie acoperite cu vopsea speciala de protectie.
- Produsele alimentare trebuie sa aiba ambalaj adecvat, intact astfel încât sã protejeze si sa nu afecteze calitatea produsului. Coletele trebuie sa fie consistente, în ce priveste ambalajul si greutatea. Pe fiecare ambalaj trebuie sã se înscrie în clar, cu litere arabice greu de sters (si optional într-o altã limbã strãinã) urmãtoarele: numele produsului, producatorului si marca fabricii (dupã caz), tara de origine, marca, felul si tipul produsului, numele si adresa importatorului, data productiei si data de valabilitate a produsului, modul de pregatire pentru produsele care necesita acest lucru inainte de utilizare, continutul, procentaje, concentratie, procedeul de conservare, conditii de pastrare si temperatura de pastrare la produsele perisabile, greutatea bruta si neta, conservanti si aditivi utilizati (dupa caz); termenul "Slaughtered According to Islamic Rules" se inscrie in mod obligatoriu pe ambalajul produselor din carne (cu exceptia pestelui).

3.8. Standarde de calitate
Produsele locale se fabrica in conformitate cu standardele existente in Egipt. Certificatele de control a calitatii produselor se emit de Autoritatea generalã egipteanã pentru controlul calitatii produselor si standardelor, organism autonom în subordinea Ministerului Comertului Exterior si Industriei. Obtinerea certificatului ISO 9000 este optionalã.
In "Legea privind importul si exportul" sunt listate produsele la care se face controlul de calitate, obligatoriu, înainte de admitere in teritoriul vamal. Lista cuprinde 131 de produse, intre care: produse alimentare, piese de schimb, materiale de constructii, aparate electronice, aparate casnice si alte bunuri de consum.
Controlul de calitate se face în conformitate cu standardele egiptene. In baza unei decizii emisa de Ministerul Industriei în anul 1994, controlul de calitate la produsele din import la care nu exista standarde egiptene, se face în baza standardelor germane, engleze, franceze, americane si japoneze, care se considerã standarde nationale.
Adesea importatorii egipteni sunt confruntati cu moduri defectoase de testare si control practicat de autoritati la bunurile din import. Existã cazuri frecvente de încadrare gresitã în standarde sau de refuz de acceptare, fara mentionarea standardelor utilizate.
Taxa pentru control este cuprinsa, in general, intre 0,5 LE/Kg si 10 LE/container, la care se adauga o taxa medie de inspectie de 1,0 LE/kg.
Materialele pentru productie importate de producãtori sunt scutite de taxa de control. Aceleasi bunuri importate in scopul revanzarii sunt supuse controlului de calitate.

Material revizuit si actualizat de: sursa www.portaldecomert.ro
Onoriu NAN, ministru consilier
Adela IONESCU, consilier economic
Adrian BADEA, consilier economic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Utilizare logo prestator say say Poate o firma sa inscriptioneze pe ambalajele gamei produselor testate logoul prestatorului? In ce conditii? Care ar fi riscurile ? Care este sediul ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg psilvie psilvie Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar ... (vezi toată discuția)
Importul produselor alimentare din bulgaria luciancozlac luciancozlac Vreau sa import produse alimentare din bulgaria in vederea deschiderii unui magazin alimentar cu produse fabricate in bulgaria(produse din ... (vezi toată discuția)