avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare casa si teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare casa si teren

Buna ,am o nelamurire in ceea ce priveste intabularea.
Am un teren cu casa si gradina,unde stau bunici , parinti , acest teren nu este intabulat dar dosed titlu de proprietate pe el pe numele mamei mele(tata decedat ,bunicul la fel).Mai este necesar intabularea in aceste conditii?multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioana1960 , utilizator 22:46, 16 Septembrie 2023
Daca s-a dezbatut succesiunea dupa tata si bunic, iar mama a ramas cu toate drepturile este bine sa faceti intabularea sa apara si la cartea funciara.
Intocmiti documentatia cadastrala si apoi intabulati pe numele mamei, daca mama este titulara dreptului de proprietate. Oricum si la decesul mamei dvs veti fi obligat sa faceti acesti pasi .....
ªi apoi, este valabil principiul priorităţii, şi principiul publicităţii materiale a C.F- potrivit art.30 al L.7-1996- Dacă un drept real s-a înscris în C.F , se prezumă că acel drept există. Asta în caz că , vreun vecin "binevoitor" va dori să vă poarte prin tribunale( există suficienţi, care nu au treabă).Ideea este că toate lucrurile trebuiesc făcute aşa cum scrie "la carte". Vă va fi mai uşor, şi mai sigur, şi pe mai departe.
detineti titlu de proprietate pe teren nu si pe constructii!!! Odata cu "cheltuielile" intabularii se rezolva si problema constructiilor!
Da ,asa este titlu de proprietate este pe numele mamei,dar mai exista o problema.
Terenul a fost cumparat de bunicii mei prin anii50 si ulterior pe acest teren s-a contruit casa pe care exista proiect.Bunicii meu au avut un copil (tatal meu care a decedat)si am ramas impreuna cu mama mea ,bunicii(bunicul decedand ulterior) si sora mea.Prin anii 90 si ceva s-a primit acest titlu de proprietate emis pe numele mamei mele(la acea vreme bunicii si-au dat acordul pentru acest lucru) acum intrebarea mea este urmatoarea:daca se face intabularea pe numele cui trebuie facuta pe numele mamei sau al bunicii mele ,care traieste inca?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. mama mea a construit o casa de la zero in curtea bunicii ... Acnaib98 Acnaib98 Buna ziua. Mama mea a construit o casa de la 0 in curtea bunicii mele(mama ei) curte in carw pe vremea aceea exista doar o casa mica si veche. Cand mama a ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune droxi1 droxi1 buna ziua!As dori si eu un sfat in urmatoarea problema : bunica si sora ei au cumparat impreuna un teren in 1950. In 1956 bunicii si-au construit casa ,aut.de ... (vezi toată discuția)
Intabulare daniela.ilea daniela.ilea Cum si ce acte trebuie pentru intabularea unei case construita in anii 1950 fara aviz de constructie.Multumesc (vezi toată discuția)