avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

buna ziua!As dori si eu un sfat in urmatoarea problema : bunica si sora ei au cumparat impreuna un teren in 1950. In 1956 bunicii si-au construit casa ,aut.de constr. emisa pe numele lor.Ambii bunici cat si sora bunicii sunt decedati.Sora bunicii nu a avut pretentie al acest teren, intelegere nescrisa , impozitul a fost platit din 1950 de bunicii mei. La succesiunea dupa sora bunicii nu s-a trecut acest teren.La succesiunile dupa bunicii mei figureaza intreaga suprafata .Ultima intabulare in 2013 . Cum pot intra in ordine si daca pot instraina acest imobil ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: droxi1 , utilizator 13:25, 19 Septembrie 2013
Ultima întabulare pe cine? ªi ce calitate aveţi faţă de cel întabulat?
Daca exista intabulare, atunci exista un titlu de proprietate si nu mai are rost o uzucapiune.

Reveniti cu detalii: daca exista intabulare/ pe numele cui este facuta/ ce calitate aveti dvs raportat la proprietarul tabular
Prima intabulare : bunica, mama si fratele mamei.
A doua intabulare : mama si fratele mamei.Acestia spun ca ar fi existat un document prin care sora bunicii a renuntat ( dat in momentul cand bunicii au luat autorizatia de constructie ) dar pe care nu-l gasim.
multumesc
nu inteleg de ce notarul ne-a spus ca nu sunt actele in regula.Cand s-au facut succesiunile si intabularile ,actele au fost in regula.Acum cand vrem sa vindem se leaga de acel act de vanzare -cumparare prin care s-a dobandit terenul.Daca sesizau asta la prima intabulare ,cand traia bunica ,lucrurile puteau fi lamurite de ea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare casa si teren nicolae28 nicolae28 Buna ,am o nelamurire in ceea ce priveste intabularea. Am un teren cu casa si gradina,unde stau bunici , parinti , acest teren nu este intabulat dar dosed ... (vezi toată discuția)
Cine ma poate ajuta bettyna bettyna Salutare! Am o problema in ceea ce priveste actele necesare pentru intabulare: bunicul meu a cumparat un teren cu chitanta de mana (cum se facea pe vremuri). ... (vezi toată discuția)
Uzucapiunea zodiac zodiac As dori sa ma ajutati cu un sfat: Parintii mei stapanesc un teren agricol din 1990, platesc impozit la primaria comunei si nu au probleme cu vecinii nici cu ... (vezi toată discuția)