avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Mama mea a construit o casa de la zero in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Mama mea a construit o casa de la zero in curtea bunicii ...

Buna ziua.
Mama mea a construit o casa de la 0 in curtea bunicii mele(mama ei) curte in carw pe vremea aceea exista doar o casa mica si veche. Cand mama a construit casa au fost de comun acord sa ramana pe numele bunicii (mamei ei) totul desi mami a platit tot legat de CF, schița tot felu de acte pentru casa , chiar si CF pentru casa initial existenta in curte. Din nu stiu ce cauze a ramas totul pe numele bunicii. (Mamei ei)
Problema este ca atunci cand a inceput mama mea sa construiască nici una din cele 2 surori nu au vrut sa locuiască in acesta curte. Pe parcurs una din surori si-a facut casa tot in aceasi curte iar cealalta sora din cauza unei casnicii esuate s-a intors tot in curte cu noi in casa veche a bunicii , deci suntem intr-o curte comuna dar totul fiind pe numele bunicii (mama lor).
Acum sora mai mica care a venit ulterior are pretentii la casa veche in care ea nu a investit deloc si are pretentii de moștenire.
Bunica (mama lor) inca e in viata si traieste.
Intrebarea e: 1) Daca nu se rezolva actele pana traieste mama lor, atunci si casa pe care mami a construit-o fiind inca pe numele bunicii, dupa deces va fi impartit in 3 parti egale ca moștenire?

2) Daca bunica mea ii trece mamei mele casa pe care a construit-o de la 0 pe numele ei , noi mai putem sa vindem casa din curtea comuna ?
Multumesc, astept raspuns :(
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:12, 26 Martie 2023
Actualmente constructii+teren reprezinta proprietatea bunicii
Dupa decesul acesteia casa+teren vor fi impartite intre mostenitori =cele 3 fete
daca bunica trece mamei dv casa ...depunde cum va intelege bunica sa treaca casa in favoarea mamei dv prin testament care este atacabil sau donatie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare cumparare / donatie gabiorasanu gabiorasanu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in ceea ce priveste rezolvarea urmatoarei situatii: Bunica mea doreste sa cumpere un apartament pe care sa mi-l ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Dobandirea actului de proprietate asupra unui teren. rosiu simona rosiu simona Buna ziua! Am un prieten care se afla intr-o situatie mai complicata si sper sa am toate datele problemei. El este casatorit de un an si sta cu parintii lui in ... (vezi toată discuția)