avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune la un mediator : Procedura legala ? este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune la un mediator : Procedura legala ? este recunoscuta legal ?

In cazul unei succesiuni
1 ).Un avocat poate rezolva problema in instanta dar veti plati taxa de timbru de 3% din valoarea masei succesorale si va dura ceva timp.
2 ). La notar timpul e mai scurt insa costurile putin mai mari.
3 ). Cea mai convenabila varianta este prin procedura medierii unde este scutita de taxa de timbru si platiti doar onorariul mediatorului (cam 500 lei)
--- Este legal ? se poate asa ceva ? Sunt recunoscute de autoritatile statului documentele facute de mediator ?
Mai trebuie autentificate la notar ? care ar fii costurile

Cel mai recent răspuns: Zen Private Investigation SRL , Alte profesii 09:14, 1 Februarie 2012
Cand statul va avea banii necesari sa investeasca .....mai vorbim .....si sa instruiasca oameni ca sa lucreze cu aceste registre informatizate....!! Pana atunci consider ca notarii prin Forta lor au facut un serviciu de interes public ....garantand siguranta juridica si incercand pe cat se poate sa nu genereze contencios......ar fi multe de spus....pentru profani....insa din pacate se aplica si aici mentalitatea...sa moara ci Capra vecinului! Doar Balada Miorita este specifica poporului roman...va invit sa o recititi!
Nu s au dat la notariate asta nu intelegeti sau nu doriti sa intelegeti ....notarii din proprie initiative si pe cheltuiala profesiei in ansamblu au realizat aceste registre care vin in sprijinul cetatenilor...sau cum spuneti dvs al justitiabililor...mie imi place sa le zic mai simplu oameni...caci si eu sunt tot .....omul de pe zebra!
Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
Haideti sa fim seriosi...
Cat de greu este sa se poata tine un astfel de registru.
Baroul nu il poate tine ca nu are niciun sens dar ar avea si el cativa bani pentru asa ceva...
Nu este vorba de bani...ci de interese...
Hm....sa fim seriosi! Documentati va .......Mai intai si apoi vorbim .....este vorba de Forta financiara, de vointa si de dorinta de a crea un serviciu de interes public.....nu prea stiu ce intelegeti dvs si cum credeti ca functioneaza un astfel de registru si nu este doar unul .......
In fine cred ca I s a raspuns userului sufficient de mult ca sa inteleaga!

Revin cu recomandare pentru dvs domnule avocat sa recititi Balada Miorita!

Ultima modificare: Marți, 31 Ianuarie 2012
ContSters141818, utilizator
Să nu uităm şi faptul că , înainte de depunerea cererii în instanţă, cel interesat este obligat să se adreseze notarului pentru îndeplinirea procedurii de verificare a registrelor notariale, în urma căreia se va elibera o încheiere înregistrată în Registrul General Notarial, încheiere care se va anexa cererii din instanţă. Deasemeni, în cazul când procedura este graţioasă, amiabilă, deobicei instanţele, pentru degrevare, vor trimite petentul la notariat, care este , prin lege, şi nu numai de acum, locul de dezbatere moşteniri..
Revin cu o completare, această procedură a fost introdusă prin L.202-2010, Mica reformă în materie civilă. Verificarea de către notari evită formarea unui nou dosar succesoral.Deasemeni, se verifică , prin notariat, dacă au existat renunţări la succesiuni, dacă există acte de acceptare expresă sau sub beneficiu de inventar sau dacă există în evidenţele notariale, înscrisuri, documente sau valori care fac parte din masa partajabilă. Deci, la notar, tot se ajunge.

Alte discuții în legătură

Deschidere procedura succesorala olarasu ileana olarasu ileana Buna ziua! Pentru deschiderea procedurii succesorale,cu mai multi mostenitori, unde este recomandat sa ne adresam, din punct de vedere al valoarii taxelor de ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru intr-o mostenire rezolvata prin mediere toppp toppp In cazul in care in urma unei medieri cei 2 mostenitori se inteleg ca unul sa renunte la partea lui contra unei sume de bani, daca se merge cu acordul in ... (vezi toată discuția)
Mostenire intre sot si copil dupa decesul mamei Mirela Stanga Mirela Stanga Care sunt taxele de mostenire, ca valoare procentuala si absoluta si cum se imparte mostenirea intre sot si copil?Care e termenul limita la care trebuie sa ... (vezi toată discuția)