avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ''iesirea din indiviziune'' dintr-un certificat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

''iesirea din indiviziune'' dintr-un certificat de mostenitor

suntem 5 persoane pe un certificat de mostenitor(o locuinta si cateva trenuri), o persoana din cele 5 a inaintat o cerere la judecatorie ptr obtinerea iesiri din indiviziune (partajare) ptr a-si vinde ceea ce mosteneste din certificatul de mostenitor. Cum se procedeaza? Noi ceilalti 4 persoane nu am vrea sa isi instraineze partea, in special cea din locuinta. Putem opri partajarea?
Cel mai recent răspuns: Fabian Iosif , utilizator 13:41, 22 Octombrie 2024
Incercati sa va intelegeti pentru ca altfel veti pierde mult timp si veti cheltui multi bani.
Poate ca cea mai buna varianta ar fi sa vindeti toti...sa impartiti banii si sa terminati...
romascanu a scris:

neagu ctin a scris:

Putem opri partajarea?

Nu. Nu puteti.
Varianta propusa de @laura.matei este ... o varianta. Dar mie nu mi se pare prea buna in conditiile in care exista "o locuinta si cateva terenuri". Exista riscul este ca reclamantul sa se aleaga cu locuinta (pe care o tinteste, probabil), iar ceilalti 4 (care ar dori sa ramana in indiviziune) sa ramana cu cateva terenuri. (numai bune de impartit mai tarziu).

Adica, DACA as fi avocatul reclamantului si DACA dvs. (cei 4 parati) ati adopta pozitia propusa mai sus (iesirea din indiviziune DOAR a persoanei care a cerut asta) atunci...eu as zice: bogdaproste. :)

Banuiesc ca nu asta doriti. Atunci aveti nevoie de un avocat impreuna cu care sa analizati ce pozitie ar fi mai bine sa adoptati. Abia dupa aceea puteti trece si la ...negocieri, medieri, etc.
Medierea este si ea o treaba buna, daca e facuta cu cap. (nu dupa ce i-ati servit adversarului capul dvs. pe tava).

buna seara!
mihaikkkkk a scris:

romascanu a scris:

neagu ctin a scris:

Putem opri partajarea?

Nu. Nu puteti.
Varianta propusa de @laura.matei este ... o varianta. Dar mie nu mi se pare prea buna in conditiile in care exista "o locuinta si cateva terenuri". Exista riscul este ca reclamantul sa se aleaga cu locuinta (pe care o tinteste, probabil), iar ceilalti 4 (care ar dori sa ramana in indiviziune) sa ramana cu cateva terenuri. (numai bune de impartit mai tarziu).

Adica, DACA as fi avocatul reclamantului si DACA dvs. (cei 4 parati) ati adopta pozitia propusa mai sus (iesirea din indiviziune DOAR a persoanei care a cerut asta) atunci...eu as zice: bogdaproste. :)

Banuiesc ca nu asta doriti. Atunci aveti nevoie de un avocat impreuna cu care sa analizati ce pozitie ar fi mai bine sa adoptati. Abia dupa aceea puteti trece si la ...negocieri, medieri, etc.
Medierea este si ea o treaba buna, daca e facuta cu cap. (nu dupa ce i-ati servit adversarului capul dvs. pe tava).

buna seara!

as dori sa ma lumineze si pe mine o minte luminata .in 2008 am cumparat intr-o zona rez. un teren de 500mp .cumparator fiind eu 12(casatorit+copil )si fratele meu 12 (CASATORIT LA ACEA DATA .AM INCEPUT IN TOAMNA LUI 2008 CONSTRUCTIA UNUI DUPLEX .NE-AM INTELES DE LA INCEPUT CU PRIVIRE LA PARTEA DIN DUPLEX CARE SI CUM II VA REVENI .EU AM ALES PARTEA DIN STG. IAR FRATELE SI CUMNATA PARTEA DIN DREAPTA . FAC MENTIUNEA CA LA DATA CAND AM FACUT INTELEGEREA ERA NUMAI TERENUL SI URMA TRASAREA CASELOR (EU SANT CONSTR.)GHINIONUL A FOST CA EX CUMNATA LA PARASIT PE PARAT(FRATELE)IN 2009 PRIN DECEMBRIE ,DATA LA CARE STADIUL CONSTRUCTIILOR ERA LA FAZA DE PLANSEU . A URMAT DIVORTUL IN 2010URMATA DE ACTIUNEA DE PARTAJ .NOI AM CONTINUAT IN PARALEL CONSTRUCTIA IN SENSUL CA AM AJUNS CU EA LA ACOPERIS DAR FARA TIGLE .EU DE BUNA CREDINTA AM CONTINUAT CU FINISAJE GEAMURI ,USI TENCUIELI INSTALATII TIGLE ETC..LA PARTEA MEA DE DUPLEX . CA SA AFLAM CU STUPOARE CA IN ACTIUNEA DE PARTAJ RECLAMANTA(EX-CUMNATA) INDICA PARTEA DIN STG CA FIIND A EI. IN MOTIVARE A SPUS CA NEFIIND INTABULATE NU SE POATE STABILI ACUI E PARTEA DAR VREA SULTA DIN PARTEA MAI AVANSATA. ALARMATI DE SITUATIA INGRATA IN CARE NE-A PUS RECLAMANTA AM FACUT CERERE DE INTERVENTIE IN INTERES PROPRIU. AM FOST ACCEPTATI ..NU NE-A INTREBAT JUDECATORUL NIMIC,DESI AM INCERCAT IN SALA DE SEDINTA SA VORBIM.AM DEPUS FACURI, DECLARATII NOTARIALE A FIRMEI CARE MI-A MONTAT TERMOPANELE(MENTIONEZ CA ASTA A AVUTLOC IN AINTE DE PRONUNTAREA DIVORTULUI IN SEPT 2010)A ELECTRICIANULUI ETC.... ARAT FAPTUL CA RECLAMANTA NU A DEPUS NICI UN INSCRIS CARE SA II SUSTINA AFIRMATIILE CI S-A LIMITAT IN A NE CONTRAZICE .....BA MAI MULT A CREAT O CONFUZIE IN SENSUL CA EA A LOCUIT IN IMOBILUL IN LITIGIU INCA DIN PRIMA JUM. A LUI 2009 FAPT INFIRMAT DE RAPORTUL DE EXPERTIZA CARE ARATA INDUBITABIL CA NICI LA ACEASTA DATA IMOBILE
LE NU SANT LOCUIBILE......AM O SINGURA INTREBARE ....POT SA II FAC PLINGERE PENALA PT TENTATIVA DE INSELACIUNE SI UZURPARE ?O SA MA INTREBATI DE CE NU ASTEPT SENTINTA VA SPUN CA ASTAZI (DUPA LUNI DE AMINARI )SOLUTIA INSTANTEI AFOST 'REDESCHIDEREA DEZBATERILOR' SITUATIA MEA FAMILIARA NU IMI PERMITE SA ASTEPT DEOARECE AS AVEA POSIBILITATEA SA-MI TERMIN CASA SI SA MA MUT DEOARECE STAU CU CHIRIE IN CONTINUARE SI CASA MEA ESTE SAU NU ESTE PRIN REAUA CREDINTA PROCESUALA ARECLAMANTEI ........VA ROG DIN SUFLET SA MA AJUTATI........MULTUMESC

Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
mihaikkkkk, utilizator
Iesirea din indiviziune, am cota parte 2/4 si mai sunt inca doi mostenitori cu cate 1/4 parte. Costuri, cum se poate face partaj la o casa si 305 mp.teren intravilan. Asi dori sa pastrez casa parinteasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)
Succesiune in instanta. suntem 5 frati. nu am reusit să facem ... LeontinOI LeontinOI Succesiune in instanta. Suntem 5 frati. Nu am reusit să facem succesiunea casei părintești la notar. Fratele care locuiește în casă nu este deacord ... (vezi toată discuția)
Tranzactie terenuri piffelix piffelix Dupa 2 ani de procese partile au hotarat imparteala pamantului constand din mai multe gradini in 6. Care sunt modalitatile prin care se poate face? (vezi toată discuția)