avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

zapada terasa bloc - cine trebuie sa o curete?

cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine?
Nu se da zapada de pe terasa doarece se poate deteriora hidroizolatia prin manevre gresite.
Zapada se topeste si se scurge pe coloanele pluviale.
Norma in vigoare nu prevede obligatia elibararii zapezii de pe terasa blocului
In schimb obliga prin hotarare a consiliului local din 2007
"Agentii economici care isi desfasoara activitatea,dar si asociatiile de proprietari,au obligatia de a curata zapada si gheata de pe trotoare,rigolel si parcarile de resedijnta din fata imobilelor pe care le detin sau administreaza,in maxim 24 de ore de la depunere"



"Agentii economici care isi desfasoara activitatea,dar si asociatiile de proprietari,au obligatia de a curata zapada si gheata de pe trotoare,rigolel si parcarile de resedijnta din fata imobilelor pe care le detin sau administreaza,in maxim 24 de ore de la depunere"

Spuneti-mi va rog,........................extraordinar............... sa se curete in 24 ore.
Dar se stie, care este delimitarea proprietatii condominiului? De la marginea blocului, 80 CEMTIMETRI, restul este domeniu public. Daca vrei , de exemplu, pe trotuarul din fata blocului sa iti pui un mic cort, E DOMENIU PUBLIC, si iti trebuie autorizatie. ASA, cand e de carca pentru prosti, e raspunderea proprietarilor. Eu de al dracului, nu o sa dau zapada in asociatie, sa vina sa ma amendeze, ca nu am dat zapada de pe domeniul public.
@Mioara57, in prima faza era vb despre zapada de pe terasa. De pe domeniul public, sigur ca ai dreptate. Noi am fost amendati pe chestia aceasta si desi ne-am dat cu c... de pamant, nu ne-a bagat nimeni in seama. Chiar asa le-am zis si eu, ia sa -mi pun eu o toneta in fata blocului sa fac o activitate de "tuns oua", sa vezi cum vine inspectoru' de la priomarie sa ma "arda".
O alta ghidusie de-a lor: blocul nostru este construit pe o suprafata de 20m x 20m, deci 400 mp, bl;ocul avand 44 ap. cu 2 camele, toate la fel, deci onor Primaria, printr-o decizie ne-a inchiriat aceasta suprafata, fiecarui ap. revenind-ui o cota-parte de 9,09 mp. Asa scrie in contractul de v/c. Insa blocul vazut de sus arata ca un fel de X , astfel ca pe langa cei 80 de cm de care ai pomenit au ramas si 4 bucati de 40-45 mp. Stiind aceste lucruri, cativa vecini ne-am hotarat sa facem o mica parcare in spatele blocului. Si asa se aruncau gunoaie acolo! Am obtinut aprobarea asociatiei. La primarie ne-au tratat cu indiferenta totala, in sensul ca nu ne-au dat nici-o aprobare, dar nici nu ne-au spus ca nu avem voie sa facem asa ceva . Ma rog, am facut mai intai o platforma betonata pentru 3 masini (mai era loc de inca 2-3, dar nu au mai fost cereri). Mai tarziu am conf. si un garaj comun pentru cele 3 locuri de parcare, am mers la primarie de unde am obtinut o autorizatie provizorie pentru care plateam si impozit , cam 15 lei/an (cu toate ca mai plateam odata pe acea suprafata)... Faza a "tinut" vre-o 5 ani, cand la un moment dat am primit "ordin"de demolare, ca este pe domeniul CL si ca nu avem voie... Am aratat actele blocului, autoriaztia provizorie, chitantele... Nu si nu, demolarea! Mai tarziu am aflat ca de fapt totul a pornit de la un imbecil de vecin, frate cu Gica Contra... Le-am demolat, acum parcheaza acolo cine-apuca, se face mizerie, baietii isi curata masinile, schimba uleiul, lasa filtrele pe unde-apuca. Am facut for. Am aratat la Birou disciplina in constructii - nu-i intereseaza. Asociatia trebuie sa faca curatenie...
Deci, daca asa de-a dracu', personal nu o sa degajezi zapada din jurul blocului, de pe aleile respectie, nu ai sa primesti amenda, in schimb va primi asociatia, deci tot un drac!
udau_1966 a scris:

cine trebuie sa dea zapada de pe terasa blocului?propietarii,femeile de serviciu,sau cine?

Atunci cand se formeaza ţurţuri de gheata, ce pot cauza accidente sau daca blocul are acoperis inclinat si este pericolul ca zapada sa cada pe masini si oameni, cred ca trebuie soliciatati pompierii. Parca zilele trecute, datorita gerului am vazut la TV cum pompierii au fost solicitati si-au dat jos gheata formata la streasina blocurilor.
Sigur ca multe blocuri nefiind prevazute cu acoperis, au terase in forma de bazin de innot si nu sunt riscuri de caderi de gheata sau zapada. In aceaste situatii, zapada si gheata se va topi, se va scurge la canal si platim furnizorului de apa acele sume facturate pentru apa pluviala.

Alte discuții în legătură

Indepartarea zapezii de pe bloc aleodor27 aleodor27 Cui revine obligatia de a da jos zapada si sloiurile de gheata de pe acoperisul unui bloc- proprietarilor de la ultimul etaj sau asociatiei? Daca se poate sa ... (vezi toată discuția)
Curatare turturi bloc vladurash vladurash Buna ziua, Se apropie sezonul rece si, ca in fiecare an, avem dispute legate de cine are raspunderea si obligatia de a da jos turturii. Ca date ... (vezi toată discuția)
Turturi imensi, zapada si gheata necuratata Costin Savescu Costin Savescu Buna dimineata, Stiu ca exista niste dispozitii ale primariilor prin care asociatiile sunt amendate daca nu dau turturii jos de pe acoperis si nu curata ... (vezi toată discuția)