avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Coeficienti ierarhizare 2012
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Coeficienti ierarhizare 2012

buna ziua. Ma puteti lamuri va rog cu privire la coeficientii de ierarhizare?Am angajati care au primit 670, iar acum vor avea 700 si angajati care au luat 804(vanzatoare, gestionari, studii liceale).La acestia din urma aplic coeficientii la 700 sau as putea sa ii incadrez si pe acestia tot la 700 sau e obligatoriu sa calculez in continuare coeficientii, acestia nu sunt prevazuti in regulament sau cim, din neglijenta, dar au fost aplicati dupa lege).sper ca m-ati inteles.va multumesc.o zi buna
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:12, 10 Februarie 2012
Am si eu o intrebare, sper ca ma lamureste cineva: stiu ca nu mai exista CCMUN si nici coeficienti de ierarhizare, dar exista cateva contracte colective de munca la nivel de ramura care mai sunt in vigoare si stabilesc coeficienti de ierarhizare. Intrebarea mea este, o firma cu cod CAEN 1071 (alimentatie) si cu un numar de salariati sub 21 este obligat sa respecte prevederile din contractul colectiv de munca la nivel de ramura aplicabil (adica din care face parte in functie de cod CAEN)? Sau cine are obligatia de a respecta contractele colective de munca la nivel de ramura, doar cei care fac parte din organizatiile patronale semnatare ale contractului? (in cazul acesta firmele mici care au salariati sub 21, merg pe varianta salariului minim brut pe tara, fara coeficienti, neexistand un CCMUN).
Da, este obligata .. intrucat vechile ccm incheiate la nivel de ramura isi produc efecte pentru toti salariatii încadrati în toate unitătile din ramura de activitate pentru care s-a încheiat contractul colectiv de muncă ...
asta inseamna, ca vechile contracte colective de munca la nivel de ramura sunt aplicabile si isi produc efecte pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-au incheiat?;
iar ccm la nivel de ramura, care s-au incheiat dupa data de 13. mai 2011 (data intrarii in vigoare a Legii 62/2011) sunt aplicabile doar partilor semnatare, conf. art. 133 din Legea 62/2011???????
Intr-adevar, asa este ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de munca la nivel national ion_vasilescu ion_vasilescu Va rog sa-mi spuneti daca Contractul Colectiv de Munca la Nivel National pentru anii 2011 - 2014 a fost aprobat. (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala pentru 2012 / ce folosim? ContSters230435 ContSters230435 Buna ziua, va rog ajutor in urmatoarea problema: Ce coeficienti de ierarhizare salariala veti folosi in 2012 (exceptand din discutie bugetarii) , avand in ... (vezi toată discuția)