avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vanzare apartament inregistrat ca sediu firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vanzare apartament inregistrat ca sediu firma

Buna.

Firma mea are inregistrat ca si sediu apartamentul meu.
Vreau sa vand acest apartament ca sa pot cumpara altul (sa schimb cu mai mare).
Ca si proprietar al imobilului pot face acest lucru..sau trebuie prima data sa mut firma de acolo?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: halesday , utilizator 08:43, 31 Ianuarie 2012
Pai sa o mutati unde? Unde nu aveti acte? Mutati-va sanatos, definitivati documentele 100%, probabil ca va dura 2-3 luni, timp in care corespondenta va veni la vechea adresa (si o sa mai vina daca nu va anuntati partenerii de schimbare - zic asta in cunostinta de cauza, la noi vine corespondenta pentru un vecin, desi acesta este placat din imobil de 5 ani) - apoi ”schimbati modificarea” la ONRC. Vedeti ca daca va mutati la bloc, va trebuie un nou acord al vecinilor si avizul as. prop.... deci trebuie sa va asigurati din timp ca o sa aveti aceste aprobari, ca altfel o fi el spatiu mai mare, dar ce folos... Apoi anuntati-va si toti partenerii de schimbarea adresei.
Ok. In cazul in care nu mut firma (costa si necesita alte minuni si timp). Daca noul proprietar (e un prieten si schimb cu el apartamentul) e de acord ca firma sa ramana inregistrata la el ce se intampla?
Accentul pe intrebarea mea este daca ma opreste sau nu cineva sa vand un apartament proprietate personala, unde am inregistrata firma mea, fara sa o radiez de la aceea adresa?
Sunt constient ca trebuie sa fac act aditional cu privire la sediul firma.. dar important e acum sa nu pierd afacerea cu apartamentul.
Ma intereseaza daca pot sa vand sau nu apartamentul?
Da, puteti vinde apartamentul fara sa faceti vreo modificare a sediului social al firmei.
Sediul social poate ramane acolo unde este acum pana cand o sa aveti timp sa va ocupati de schimbarea lui. Costurile sunt minime dar este un pic de umblat la Regstrul comertului cu documente, aprobari de la asociatie so vecini, eventula act notarila cu acordul sotului sau sotiei...
Multumesc Adriantot pentru raspuns clar si la subiect. Multumesc dl. Grecu. O zi buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament propriu si sediu firma halesday halesday Buna, Sunt proprietar al unui apartament (proprieate personala). Aici am inregistrat si un sediu de firma (firma mea). Vreau sa vand imobilul. Noul ... (vezi toată discuția)
Izolarea numai a apartamentului meu pe exterior ili47 ili47 Buna, vad pe unele blocuri izolate pe din afara ,cu cartoane gipsate,vopsite numai cate un apartament , se poate ? de unde trebuie sa primesti aprobare ? ... (vezi toată discuția)
Apartament sediu social pentru o firma (sau mai multe) lucian1956 lucian1956 Buna seara, Vreau sa cumpar un apartament. Unul dintre viitorii vecini mi-a spus ca proprietarul de la care cumpar are mai multe firme cu sediul social pe ... (vezi toată discuția)