avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Mai poate fi folosita stampila?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Mai poate fi folosita stampila?

Prin acxtul aditional incheiat la 18/12/2007 soc.C a fuzionat,prin absortie cu soc.S ,acesta din urma soc.fiind absorbanta si prelund drepturile si obligatiile unitatii absorbite , operatia de fuziune a fost incuvintata prin incheierea nr. 1111/20.12.2007 data de judecatorul delegat la oficiul Registrului comertului . Noua soc. mai poate folosi stampila si denumirea in actele oficiale( adeverinte, decizii adresate itm-ului). Soc. a folosit stampila si denumirea in data de 3 si 24/01/2008. Este legal acest lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: marianelena , utilizator 21:24, 31 Octombrie 2008
Cu privire la intrebarea dvs., Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale dispune:
Art. 249. - Fuziunea/divizarea produce efecte:
a) in cazul constituirii uneia sau mai multor societati noi, de la data inmatricularii in registrul comertului a noii societati sau a ultimei dintre ele;
b) in alte cazuri, de la data inregistrarii hotararii ultimei adunari generale care a aprobat operatiunea, cu exceptia cazului in care, prin acordul partilor, se stipuleaza ca operatiunea va avea efect la o alta data, care nu poate fi insa ulterioara incheierii exercitiului financiar curent al societatii absorbante sau societatilor beneficiare, nici anterioara incheierii ultimului exercitiu financiar incheiat al societatii sau societatilor ce isi transfera patrimoniul.
Noua societate, daca nu si-a modificat denumirea, poate folosi aceasta denumire si in continuare, iar folosirea stampilei este de asemenea permisa, deoarece societatea absorbanta nu si-a modificat nici unul dintre elementele inscrise p e aceasta sampila
MA scuzatii deoarece nu am fost clar in intrebare. Am dorit sa intreb daca soc. absorbita ,practic soc care a incetat sa existe,mai are dreptul sa foloseasca stampila propie. Dupa o luna soc nou infintata a folosit ,cum e legal stampila soc. absorbante ,dar actele emise de soc. absorbita cu denumirea soc. absorbite si purtand stampila acesteia ,dupa incheierea data de judecatorul delegat CE statut juritic au? La folosirea astfel a stampili si denumiri soc. absorbite ma refeream.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este valabila demisia? marianelena marianelena Am facut o intelegere scrisa(primesc o suma de bani reprezentand salari retroactive daca renunt la postul detinut) in luna noiem.2007. IN luna dece.2007 soc.a ... (vezi toată discuția)
Schimbare denumire ca urmare a fuziunii Amicha Amicha Am fuzionat. Sunt societatea absorbita prin urmare am o noua denumire. Care este forma sub care trebuie sa fac cunoscut instantei schimbarea denumirii in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri legate de fuziune srl cristinaurian cristinaurian Buna seara. Doresc sa fuzioneze 2 societati: -Soc. absorbanta are creante fata de absorbita -Soc absorbita are experienta comerciala si imposibilitatea ... (vezi toată discuția)