Buna ziua, am si eu o intrebare, in cazul unei masini furate daca nu s-a mai platit leasingul la ea de cand a fost furata (mai 2009) pana in prezent si nu sa actionat in nici un fel, masina nu a fost gasita, nici bani nu i-am recuperat, iar anul aceasta in luna mai expira termenul de a mai da in judecata firma de asigurari, firma de leasing ma poate obliga sa platesc ratele care nu le-am achitat in tot acest timp?
Verificati la Politie ce s-a intamplat cu cercetarea cazului de furt, contactati societatea de asigurari daca a facut vreo plata pe CSCO pt.autoturismul dv. ^PUNETIVA LA ADAPOST^ de societatea de recuperare. Legal ar fi sa vi se comunice suma despagubita, iar daca firma de lizing a incasat mai mult de cat i s-ar cuvenii, dv. ar trebuii sa incasati macar o parte din ratele achitate.
Buna seara, in primul rand va multumesc din suflet pt. raspunsurile dv., am fost azi si am vorbit la firma de leasing pt. inceput masina este a sotului care intre timp a fost inchis in Turcia masina a fost furata pe 25 mai 2009, dar contractul sa stopat abia in data de 03.11.2009, iar firma de leasing au trimis abia in data de 04.11.2009 cerere de despagubire catre firma de leasing, ulterior firma de leasing a primit un raspuns de la firma de asigurare in care le comunica rezultatul anchetei iar acesta este: firma de asigurare a trimis cheia la un service autorizat si sa constatat ca nu coincide data declarata de el cu data care apare pe cheie si ca respinge dauna totala. Mai mentionez ca rata nu a mai fost achitata din luna februarie 2009, iar din cele 60 de rate doar 16 au fost achitate, in prezent ajungande-se la o suma foarte mare iar firma de leasing a contactat o firma recuperatoare pt. a-si recupera banii. Am niste nelamuriri anume: daca nu se achita ce a mai ramas de plata ce se poate intampla, care sunt consecintele pt. persoana in cauza, cum/sau te pot obliga sa platesti, se mai poate actiona in vreun fel pt. a mai recupera bani de pe asigurare, ce solutii sunt, va rog din suflet sa ma ajutati si pe mine lamurindu-ma la toate aceste interbari!! Va multumesc anticipat si din tot sufletul!!!
Detinea masina ca utilizator de persoana fizica sau era inregistrata pe o firma .
Daca detinea ca persoana fizica si era BUN comun , s-ar putea sa incerce recuperarea de la Dvs .
In situatia in care s-a dovedit fraudarea prin cheia neoriginala, asiguratorul nu plateste riscul de furt, utilizatorul vinovat ramane singurul raspunzator si din acest motiv va trebui sa acopere paguba.Consultati un avocat care sa va explice situatia juridica exacta.
Dar exista cheie neoriginala ?
Am incercat sa fac o cheie de rezerva in afara ce a dat constructorul ( 1+1 ) si n-am putut .
Dati-mi si mie mai multe detalii despre cheie neoriginala !!!
Masina furata
lemia50
Unei cunostinte i s-a furat masina luata in leasing.Bineinteles ca are asigurare CASCO prin BCR Asigurari.Dupa 2 zile s-a gasit caroseria masinii,deci politia ... (vezi toată discuția)
Furt, despagubire
irbo
as avea si eu urmatoare speta si as vrea sa imi spuneti ce sanse de castig credeti ca as avea in cazul unui proces.
eu societate de leasing asigur niste ... (vezi toată discuția)