avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Interdictie constructie casa pe teren intravilan ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Interdictie constructie casa pe teren intravilan agricol

Buna ziua,

O intrebare as avea. Am dori sa construim o casa cu parter si mansarda pe un teren intravilan agricol. Terenul are o suprafata de 1000 mp, iar parterul casei ar fi 75 mp. In certificatul de urbanism ni se comunica interdictie de constructie pana la intocmirea unui PUZ pe mai multe parcele! Terenul se afla pe linga str. Principala a comunei, la periferie. Chiar numai prin intocmirea unui PUZ poti face o casa? Respectiv in mod obligatoriu trebuie sa lasam si un drum cu latimea de 7 m? Langa parcela noastra exista case si in stinga si in dreapta.. In spatele nostru celelalte parcele vor ramine teren agricol. Va rog sa ne ajutati cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: bojflav , utilizator 22:42, 25 Octombrie 2013
Solicitaţi primăriei un certificat de urbanism pentru terenul pe care veţi dori să construiţi. Acolo vor fi arătate condiţiile pe care va trebui să le respectaţi.
Va multumesc pentru raspuns. Am si primit Certificatul de Urbanism cu interdictie de construire pana la intocmirea unui Plan Urbanistic Zonal pentru mai multe parcele. Fostii proprietari au si semnat un document prin care au promis ca nu vor ridica constructii pana ce nu vor avea PUZ-ul. Numai ca eu, ca si nou proprietar nu am stiut de acest lucru.. Exista o prevedere legislativa in care sa fie specificat pentru ce suprafata ai nevoie de PUZ? Respectiv PUD in ce cazuri as putea sa cer? Pt. 1000 mp. ce Plan se elaboreaza de obicei, pe care se doreste o casa P+M (PUZ/PUD)?
În mod normal conform prevederilor art. 32, alin 1, lit. e, din legea 350/2001 privind amenajarea teritoriului și urbanismul (actualizată 2013), Primăria ar fi trebuit să vă permită întocmirea documentației pentru autorizație de construire.
Art.32, prevede:
(1) In cazul in care prin cererea pentru emiterea certificatului de urbanism se solicita o modificare de la prevederile documentațiilor de urbanism aprobate pentru zona respectiva sau dacă condițiile specifice ale amplasamentului ori natura obiectivelor de investiții o impun, autoritatea publica locala are dreptul ca, după caz, prin certificatul de urbanism:
e) sa permită întocmirea documentației tehnice pentru autorizația de construire, fără elaborarea unei documentații de urbanism, in situatia construirii pe o parcela in cadrul unui front preexistent, in care clădirile de pe parcelele adiacente au același regim de inaltime cu cel solicitat.
Întrebați care e baza legală pentru PUZ-ul cerut prin Certificatul de Urbanism.
Dacă aveți construcții pe parcelele adiacente cred că sunt obligați să vă lase să construiți.
Adresați Primăriei o petiție și cereți explicații argumentate conform legislației, sunt obligați să vă răspundă în termen de 30 zile.
Ultima modificare: Vineri, 25 Octombrie 2013
bojflav, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu puz aprobat ... Calonfir D Calonfir D In ce conditii un teren intravilan de 10.000 mp cu PUZ aprobat in 2008 isi poate pastra PUZ-ul daca este parcelat in parcele de cate 1000mp cu drum de acces ... (vezi toată discuția)
Teren proprietate cu sau fara puz grecudan1 grecudan1 Buna ziua. Am o mare problema si va rog sa ma ajutati. In decembrie am achizitionat un teren in suprafata de 1000 mp. Am asteptat sa treaca anul sa primesc ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)