avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi

Acum, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii 

Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate locuinta de serviciu o pot cumpara?
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

locuinta de serviciu o pot cumpara?

Daca detin un teren ptr constructia unei case(am doar gard,apa si curent) in localitatea unde am o locuinta de serviciu,pot sa-mi cumpar aceasta locuinta?va multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:25, 31 Ianuarie 2012

Vanzarea locuintei de serviciu nu stiu sa fie conditionata de ''averea'' chiriasilor, ci de existenta institutiei / firmei careia ii apartine.

Art. 53 din Legea locuintei 114/1996 (actualizata in 2011) spune:

Locuinţele de serviciu realizate în condiţiile prezentei legi, finanţate din bugetul de stat şi din bugetele locale, pot fi vândute în condiţiile legii, cu aprobarea Guvernului, în situaţia în care activitatea care a generat realizarea locuinţelor respective s-a restrâns sau a încetat.

Daca poate fi vanduta, detinerea terenului nu este un criteriu - doar nu v-o dau degeaba :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuinþã anl GheorgheFloroiu GheorgheFloroiu Bună seara, Aş vrea să ştiu cum poate un tânăr să primească o locuinţă de la Primărie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească un pentru a fi ... (vezi toată discuția)
Legea pentru locuinte bogdan_Asdasd bogdan_Asdasd Buna ziua, Imi puteti comunica va rog care este legislatia in vigoare pentru locuinte. Din ce stiu eu, anexa 2 din legea 114 s-a abrogat. Imi puteti da o ... (vezi toată discuția)
Terenul aferent constructiei in cazul blocurilor de locuinte mcdunn mcdunn Buna ziua Locuiesc in Tirgu Mures, intr-un bloc de locuinte, in care la parter se afla spatii comerciale. In prezent, unul dintre comerciani isi extinde ... (vezi toată discuția)