Intamplator sau nu, in aceasta perioada este ”sezonul” organizarii AG - ordinare, ale asociatiilor de proprietari. Comitetul executiv (cel inexistent, despre care vorbeati), se convoaca asa cum arata dl. Adrian intr-un topic mai sus, in vederea stabilirii datei de desfasurare, a ordinei de zi, a BVC, etc.
Ce vor sa faca acesti ”pucisti” este o incercare de instaurare a dezordinei, mai bine-zis a anarhiei. Proprietarii, membri ai as. prop. (trebuie vazut daca sunt macar proprietari, ca membri ai as. prop. s-ar putea sa nu fie, din cate am inteles de la dvs.), pot in conditiile legii sa organizeze o AG a proprietarilor (iar trebuie verificat cine este sau nu proprietar si membru al as.) in conditiile convocarii unui cvorum de minimum 20% din totalul membrilor as. dvs. Acestia trebuie sa fie prezenti in mod obligatoriu la lucrari.
Dvs. ca si presedinte ales - deci in functie, ar trebui sa invitati la aceasta AG un inspector de la sector - Birou indrumare si control as. prop., si politistul de proximitate care se ocupa de cartierul dvs. Apoi, dvs. aveti registrul in care se consemneaza PV al AG, avand grija sa alegeti si aproba in AG, o comisie de redactare a PV.
In rest ce sa va mai zic? Daca AG intruneste toate elementele legale si se alege un alt com executiv, un nou presedinte - asta e... Democratia apartine poporului.
Aceste ”puciuri” sunt destul de frecvente si este pacat ca sunt oameni care vor sa faca bine si nu sunt lasati si ajung oameni total nepregatiti care lasa activitatea as. prop. in paragina.
Mult succes!
Nu exista nici un convocator al acestei adunari generale. Au semnat chiriasi, nemebri de asociatie si citiva membri pe un tabel CERERE de convocare a AG catre comitetul executiv.
Am raspuns acestei cereri specificind ca Ag va avea loc in termen legal, in primul trimestru din anul 2012, la sfatul celor de la primarie. Nu era precizare in cerere de adunare extraordinara deci nu era nici o urgenta.
Ca sa pot anunta primaria si politistul de proximitate, ar fi trebuit sa cunosc data si ora ag, ceea ce nu stiu. Stiu doar ca azi si-au propus si e prima ag, se va reconvoca pentru ca nu va fi cvorum, cu siguranta. Daca vor respecta legea. Membrii pe care i-am intrebat daca stiu ceva de aceasta sedinta au spus ca habar nu au si am vorbit cu multi.
Pina la interventia organelor in drept sa constate nulitatea acestor alegeri, eu ce fac? Nu mi-e deloc clar.
Am in intentie sa convoc eu o ag conform legii, dupa aceasta a lor si sa le anulez alegerile ilegale, daca vor fi si presupun ca vor fi.
E corect, pot face asta?
Inca o data, nu tin la aceasta functie insa nu doresc sa fiu bataia lor de joc, a unui grup de citeva persoane, cu mari interese de a fi haos aici.
Cum v-am mai zis, convovati o sedinta de comitet. Convocator, tot tacamul. In masura in care reusiti sa va adunati, discutati chestiunea, consemnati in caietul de PV ce ati hotarat.
Opinia mea este ca oricum trebuie sa va pregatiti pentru AG ordinara, asa ca explicati-le membrilor com. ex. ca este absoluta nevoie de tinerea acestei sedinte, puneti la punct ce aveti de discutat, eventual si despre intentia dizidentilor.
In alta ordine de idei, dvs. sunteti vecini cu ”pucistii”. Stati de vb. cu ”liderul”. Trebuie sa puteti purta o discutie cat de cat. Poate puteti sa-l determinati sa faca parte din com. executiv. Nu conteaza daca este golan sau ce-o mai fie el, in AG se fac propunerile si se aleg membrii com ex. sio presedintele - daca este cazul. Acum oricum nu aveti com. ex., asa ca nu prea aveti ce face.
Mai multe nu am ce sa va spun. Pana la urma va veti alege conducatorii pe care-i meritati!
Da, mare dreptate aveti. Conducatorii meritati, asa e.
Un membru al comitetului mi-a spus ca a semnat si el pe acel tabel insa a inteles ca e facut de mine. Va dati seama cit manipuleaza si de ce prostii se tin?
Considerati oportun sa trimit la toti membrii asociatiei e mailul in care liderul disidentilor mi-a comunicat ca am fost demis in urma unor semnaturi si ca azi va avea loc o adunare generala despre care a recunoscut ca nu a fost afisata nicaieri?
Oamenii se pare ca au semnat fara sa fie atenti si unora, uite, li s-au spus minciuni.
E bine sa trimit acest e mail?
Multumiri mari.
Domnule, daca vreti ca din tot ce-am discutat pana acum, sa va alegeti cu ceva, trebuie sa va miscati. Cu mail-uri sau fara, direct, pe jos , pe sus, este necesar ca membrii com. ex. trebuie sa va intruniti. Le explicati ca daca nu mai vor sa faca parte din com. ex., acum este momentul sa se retraga in glorie.
Acel membru al com. ex. care a semnat sa participe la AG, crezand ca dvs. ati initiat tota tevatura este credul de-a binele ca sa nuzic ca are probleme la mansarda. Pai el nu stie nici macar procedura declansarii unei AG, nu stie ca mai intai va adunati dvs. si discutati ce si cum? Bine, spuneti-i sa nu participe... Intre timp, demarati, asa cum v-am mai spus procedura corecta, convocati direct si prin avizier membrii com. ex. la o sedinta in vederea pregatirii AG ordinare privind analiza activitatii as. prop. pe anul 2011, proiect BVC, raport al com. de cenzori si daca este cazul alegerea unui nou com. executiv (daca sunteti la sfarsit de mandat sau daca unii dintre membri nu mai vor sa activeze - adica nu-i puteti tine cu forta. Cine vrea, vrea, cine nu, sa-si vada de treba.
Cum spuneam, acum ar fi momentul sa atentionati in modul cel mai clar cu putinta ca la AG pot participa toti proprietarii (sa dovedeasca ca sunt proprietari, dar si mandatarii acestora, prin prezentarea actelor de proprietate), dar pot sa aleaga, sa fie alesi si sa voteze legal - numai membrii as. prop., adica cei pe care ii aveti in evidenta (cred ca aveti o situatie in ac. sens). Pana la data desfasurarii AG, prop. care nu au depus documentele de proprietate si nu au semnat acordul de asociere si tabelul aflat in dosarul de infiintare, invitati-i sa o faca, altfel vorbim discutii. In acest sens v-am sugerat ca la AG sa invitati si inspectorul de sector, precum si politistul de cartier - care vor fi instiintati din timp, si de problemele cu care, eventual va veti confrunta.
Inca o data, nu luptati singur ca nu aveti nici-o sansa. Trebuie sa va gasiti niste sustinatori, oamnei de buna credinta care sa va ajute. Daca nu procedati asa, mai bine lasati-i in pace si intr-un an-doi nu o sa mai puteti achita facturile de utilitati.