avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... notare antecontract in cartea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

notare antecontract in cartea funciara

buna seara,
dorim sa achizitionam un apartament aflat in acest moment in constructie. pentru avans am discutat impreuna cu vanzatorul (dezvoltatorul) sa incheiem antecontractul de vanzare cumparare printr-un notariat (stim ca in cazul in care sunt probleme cu vanzatorul , antecontractul incheiat la notar are rol de titlu executoriu si nu ar fi nevoie sa mergem in instanta). suntem in momentul in care negociem termenii antecontractului si ma interesaza - daca cineva ne poate ajuta - urmatoarea informatie: in cazul in care antecontractul nu se noteaza de catre notar in cartea funciara, cum ne poate afecta pe noi, daca vanzatorul nu isi va respecta obligatiile? in antecontractul "model" primit de la notar, la CLAUZE FINALE este stipulat: Noi, părţile contractante, declarăm că nu solicităm înscrierea prezentului act în cartea funciară şi absolvim notarul public de această obligaţie, întrucât înţelegem că pentru notarea antecontractului este necesar notarea în prealabil a autorizaţiei de construcţie.
multumesc tare mult!
Maria
Cel mai recent răspuns: Bojan I.M. , Mediator 20:14, 31 Ianuarie 2012
Avand in vedere ca imobilul este in constructie el nu este intabulat. Intabularea unei constructii se face in baza autorizatiei de construire si a procesului verbal de receptie a lucrarilor. Deci ...nu puteti nota daca nu este notata autorizatia de construire ...
Pe de alta parte fiind facut in forma autentica nu vad de ce ati avea probleme...ideal ar fi ca orice promisiune sau antecontract sa fie notat la cartea funciara. Insa vorbiti cu notarul ca in anteontract sa insereze niste clauze oneroase pt dezvoltator in cazul in care acesta nu isi respecta obligatiile prevazute in antecontract.
Trebuie sa existe o carte funciara pentru teren. Insistati sa fie inscris acolo.
In caz de faliment al constructorului forma autentica a contractului nu valoreaza doi bani.... creanta tot chirografara ramane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament in constructie pe teren ipotecat de constructor A_ANA_A A_ANA_A Buna ziua, Am si eu cateva intrebari legate de cumpararea unui apartament, in complex de blocuri noi etc., pentru care am semnat ieri contract de ... (vezi toată discuția)
Notare litigiu in cartea funciara victoria75 victoria75 Intentionez sa notez un litigiu in cartea funciara (litigiul este deschiderea procedurii insolventei si rezolutiunea antecontractului de ... (vezi toată discuția)
Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pentru un apartament ce se va construi! Dyaa Dyaa Buna ziua, Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile ... (vezi toată discuția)