avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pentru un apartament ce se va construi!

Buna ziua,

Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile constructiei vor incepe in august. Eu am vrut sa achit toata suma pentru a beneficia de reducerea de 5% din valoarea apartamentului. In contractul de rezervare pentru a beneficia de reducerea de 5%, este prevazuta clauza ca pana la sfarsitul lunii august 31.08.2016 sa achit contravaloarea totala a locuintei, data cand se va incheia antecontractul de vanzare-cumparare. Blocul va fi finalizat in sept.2017.Este legal ca la data incheierii antecontractului sa achit toata valoarea apartamentului? Am siguranta ca voi avea locuinta? Ce conditii as putea sa includ in antecontract pentru a fi sigura ca nu ma pacalalesc? Cum ma sfatuiti sa procedez? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dyaa , utilizator 09:16, 7 Iulie 2016
Este legal sa achitati toata suma dar dvs incheiati o promisiune pe un bun viitor, care prezinta riscuri. (nefinalizarea proiectului, intrarea in faliment a dezvoltatorului, decesul persoanei fizice dezvoltator). Trebuie sa cantariti bine daca merita acea reducere de 5% din pret aceste riscuri.
Daca doriti incheierea unei astfel de promisiuni, dezvoltatorul trebuie sa va prezinte autorizatia de construire sa fie notata in cartea funciara a terenului iar promisiunea pe care o incheiati sa fie si ea notata in acea carte fuciara a terenului. adica sa o incheiati in forma autentica la notar si sa va ganditi foarte bine la clauzele inserate in acest antecontract.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incheierea antecontractului de vanzare-cumparare pt. un apartament ce se va construi! Dyaa Dyaa Buna ziua, Am incheiat in luna iunie 2016 un contract de rezervare pentru un apartament nou in Bucuresti-Berceni care se va construi in viitor, lucrarile ... (vezi toată discuția)
Sfaturi achizitionare apartament aflat in constructie marius021 marius021 Buna seara, Doresc sa achizitionez un apartament intr-un complex rezidential nou, direct de la dezvoltator, insa am cateva nelamuriri. Mentionez faptul ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract apartament in constructie TheKindred TheKindred Buna ziua, Am rezervat un apartament intr-un bloc aflat in constructie (momentan blocul este ridicat \"la rosu\", se va finaliza la vara) si urmeaza sa ... (vezi toată discuția)