avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Deranjarea Linistii Publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Deranjarea Linistii Publice

Am si eu o problema cu Jandarmeria ...
Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar blocurile sunt unite ).

E a 7-a oara cand vine Jandarmeria ... m-am saturat eu de ei ...

Vrea sa stranga semnaturi impotriva mea ... nu stiu de ce ... nu i-am facut nimic , nu ne cunoastem ... nu ne-am certat .

Ce are cu mine ? Ce pot sa-i fac ? M-am saturat de el ...

Nu pot asculta si eu o piesa calumea ... sa aud ce spune cutare cand canta ... :(

Help !

L.E. : Ascult muzica de la 08:00 A.M. pana la 11:30 A.M.

Seara asculta la casti , deci nu-l deranjeaza ...

Uneori cheama jandarmii aiurea . Fara sa fac nimic ... pur si simplu e fenomenal ...
Cel mai recent răspuns: RedLabel , utilizator 14:40, 13 Aprilie 2011
Legea nr. 61 din 27 septembrie 1991 (**republicata**) (*actualizata*)
pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice
ART. 2
Constituie contraventie savarsirea oricareia dintre urmatoarele fapte, daca nu sunt comise in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa fie considerate infractiuni:
28) tulburarea, fara drept, a linistii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigate sau larma.

Vazand prevederile de mai sus, probabil ca vecinul vrea sa fiti sanctionat contraventional.si amenda nu este mica.
Observati ca prevederea respectiva nu se refera la anumite ore, asa ca nu prea vad ce puteti sa faceti, decat sa reduceti volumul...:)

Da, dar ... in orice societate respectabila trebuie sa socializezi. Avand in vedere faptul ca numai ei mi-au facut mie reclamatie , inseamna ca ei nu socializeaza. Atat timp ca eu respect anumite ore , in care eu cred ca lumea trebuie sa munceasca ... eu zic ca nu deranjez pe nimeni. De exemplu , intre 8-12 pe cine as putea deranja ... ? Dupa ora 12 sunt la scoala ... asa ca muzica nu mai face parte din programul lor ... seara la fel , ascult in casti , deci iarasi nu se aude muzica. Orice om normal mai face si altceva inafara sa doarma ( cum fac ei ). E chiar asa de greu sa se alature comunitatii ?
Da ,este cam greu sa te alaturi comunitatii cind vii din tura de noapte si vecinul de sus incepe sa tirasca mobila prin casa[zilnic] sau da muzica tare si daca ii zici cu frumosul da muzica si mai tare. Noi n-am chemat inca jandarmeria pt ca inca mai speram sa inteleaga si sa respecte linistea colocatarilor lui . Asa e frumos intre vecini...
eu nu o dau tare . e un nivel modic ... dar ei nu inteleg asta ... chiar nu am nicio intentie sa le provoc lor deranj ... asta e treaba aici ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Intr-un bloc construit din placi de beton – in special – „nivelul modic” rasuna puternic (daca difuzoarele, boxele, aparatul etc sunt asezate direct pe parchet, pe o piesa de mobilier cum ar fi o masa/un raft gol sau langa fereastra sunetul se amplifica si mai mult). Apoi, mai depinde si ce stil de muzica preferati... Pe unii ii innebunesc manelele, pe altii versurile acelea gretoase in care cineva pleaca in valiza cu inima altcuiva... Gusturile nu se discuta – corect – dar aceasta nu inseamna ca nu sunt discutabile!
In alta ordine de idei, unii oameni – de ex, batranii, cei care au copii mici (care, poate, nu dorm noaptea si dorm ziua) – chiar nu au nervi sa asculte „preferintele muzicale” pe care ii obliga altii sa le asculte. Daca vreau sa invat, de la 8 la 12, cum as face daca vecina mea tocmai atunci face auditii muzicale?
Oare nu si pt a nu-i mai deranja pe cei din jurul nostru se vand acum casti oricui vrea sa cumpere? Muzica poate fi data pana la limita rezistentei timpanului persoanei care vrea sa „auda” ce canta cutare...
Poate ca numai acel vecin s-a incumetat sa faca reclamatie, dar asteptati sa vedeti daca obtine semnaturi (si, mai ales, cate obtine).

Alte discuții în legătură

Vecin meloman start01 start01 Va salut, Am un vecin de pe scara alaturata (avem acelasi administrator cu care el e foarte bun prieten...din pacate), care asculta muzica cu un subwoofer ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linisti publice legea nr. 192/2019. cand pot asculta ... Anonimmm2017 Anonimmm2017 Deranjarea linisti publice Legea nr. 192/2019. Cand pot asculta muzica si cat de tare incat sa nu fiu amendat? Am avut o situatie penibila si vreau sa stiu ... (vezi toată discuția)
Vecina sensibila julie88 julie88 stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai ... (vezi toată discuția)