avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vecina sensibila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vecina sensibila

stau la bloc la etajul 1.sunt venita acasa de la facultate cam de o luna.am obiceiul de 2- 3 ori pe saptamana mai ales cand fac curatenie sa ascult muzica mai tare iar vecina de sub mine mereu face scandal.tin sa mentionez ca nu ii pun muzica de dimineata sau noaptea.pe la 12 la pranz cam asa si ascult cateva ore.probabil vecina s-a invatat cu linistea cat am fost la facultate dar trebuie sa inteleaga si ea ca la 21 de ani nu pot sta ca ea toata ziua in casa degeaba.intr-o zi am auzit-o ceva de genu ca ar chema politia.as vrea sa stiu ce face politia in acest caz mai ales ca ii respect orarul de liniste de la 22 la 8.ms anticipat
Cel mai recent răspuns: Kitya , utilizator 11:11, 7 Octombrie 2023
Avand in vedere raporturile de vecinatate ar fi de preferat o incercare de imbunatatire a acestora din partea dvs .Puteti incerca ,ca sa probati respectul si buna credinta ,ca nu aveti intentii in defavoarea acesteia ,sa-i explicati ca varsta,pe langa timpul alocat studiilor ,mai necesita si putina recreere si muzica.Mai ales daca respectati programul de liniste dupa masa +noaptea ,este evident ca o eventuala sesizare la politie nu are castig de cauza.In schimb sesizarea facuta pentru muzica la valori crescute ,mai ales fata de sensibilitatea unora...poate conduce , daca se realizeaza mai multe sesizari ,la aplicare de sanctiune conf L 61.Incercati sensibilizarea cu o prajitura si o cola,poate si vecina intelege intentia si devine mai maleabila .Succes
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent daca locuim la bloc, la curte, ori sitem in masina, regulile elementare de bun simt spun ca nu avem dreptul sa le impunem si celorlati preferintele noaste muzicale.
In ce priveste muzica data tare, solutia e simpla: casti si atunci puteti da volumul la maxim. In rest, exact cum vi s-a raspuns deja, exista riscul de a fi amendata.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
julie88 a scris:

... dar trebuie sa inteleaga si ea ca la 21 de ani nu pot sta ca ea toata ziua in casa degeaba.....

1. De ce nu asculti muzica la nivelul decibelilor care sa n-o deranjeze pe vecina?
2. Numai ca ai auzit-o exprimandu-se ca ar chema politia te-a deranjat. Vezi? Cum te-a deranjat pe tine asta, asa o deranjeaza si pe ea muzica ta.
3. Exista IPod-uri la care poti sa-ti dai muzica la maxim, fara sa deranjezi pe cineva in jurul tau.
4. La 21 de ani trebuie sa intelegi la randul tau ca oricine altcineva are nevoie de liniste cand tu asculti muzica tare.
5. Ti-ar fi placut cand tu invatai pentru examen sau cand dormi sau cand iti doresti sa nu fii deranjata sub nicio forma sa auzi prin pereti zanganind o muzica populara? Indiferent de ora. Ca poate vrei sa dormi la 10 ziua, ca omul in casa lui doarme cand are chef.....
Nu stiu daca politia te poate amenda sau nu, depinde de politist, dar ar trebui sa respecti ca sa fii respectata.
Libertatea si cheful de a face ce vrei si cand vrei trebuie sa mearga pana acolo in care nu deranjezi, ca altfel s-ar putea sa ti se raspunda cu aceeasi moneda.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stimata d-soara Julie
Asa cum dvs aveti pretentia ca vecina sa va inteleaga ca aveti 21 de ani si doriti sa va distrati , tot asa si dvs trebuie sa intelegeti ca , indiferent daca nu ascultati muzica tare in intervalul orar 22-08, exista reglementari privind poluarea fonica si un prag maxim admis de decibeli ca si zgomot ambiental. Asa ca orice nivel peste o anumita limita poate fi sanctionat contrraventional ori de cate ori se constata depasirea limitelor admise prin lege.B-)
Sfatul meu este sa apelati la "calea de mijloc" , adica un nivel moderat de sonorizare sau , daca sunteti fan al muzicii ascultate gen hard rock , atunci sfatul cu castile este foarte bn!=D>
DISTRACTIE PLACUTA!:D
Ultima modificare: Marți, 18 August 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Votez si eu, ca toti cei care au raspuns, pentru liniste si respect intre vecini. Apartamentele sunt construite sa locuim in ele, sa ne odihnim, sa ne crestem copii, sa ne ingrijim sanatate si batranetile. Nu sunt locuri de dans si distractii ca-n discoteca. Iar atunci cand un proprietar mai deranjeaza cu o mica petrecere e bine sa-si anunte vecinii si sa se scuze pentru deranjul creat.

Alte discuții în legătură

Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei? matz matz buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)